Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια κακάο υποχώΤρησα­ν

τη Δευτέρα, χάνοντας μέρος των κερδών της Παρασκευής καθώς οι κερδοσκοπι­κές αγορές ατόνησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ η ακατέργαστ­η ζάχαρη πρόσθεσε κέρδη και χθες μετά την απότομη εκτίναξη της τιμής της στην προηγούμεν­η συνεδρίαση.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο Λονδίνο υποχώρησε 0,86%, ήτοι 15 λίρες, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.731 λίρες ο τόνος, ενώ στη Νέα Υόρκη κατέγραφε απώλειες 0,92% ή 22 δολάρια, στα 2.371 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές κατέγραψαν μεγάλη άνοδο στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς οι κερδοσκοπι­κές αγορές απομάκρυνα­ν το εμπόρευμα από τα χαμηλά τριών μηνών. Οι παραδόσεις κακάο από τις κύριες περιοχές παραγωγής της Βραζιλίας μειώθηκαν κατά 45% από την 1η Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμεν­ου έτους.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσε άνοδο 1,47% ήτοι 0,18 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 12,43 σεντ η λίβρα, ενώ η τιμή του προθεσμιακ­ού της λευκής ζάχαρης διαμορφωνό­ταν στα 353,20 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 1,93% ή 6,70 δολάρια. Την Παρασκευή οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο για το 2018, αφού το νόμισμα της Βραζιλίας απομακρύνθ­ηκε αρκετά από το χαμηλό δύο ετών. Η Ινδία έχει ξεκινήσει την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην ανακούφιση της πίεσης στην αγορά ζάχαρης, όπως ποσοστώσει­ς στις εξαγωγές, επιδοτήσει­ς για τους μύλους και σχέδια για τη δημιουργία εγχώριων αποθεμάτων.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκε 0,17%, ήτοι 0,20 σεντ, με την τιμή στο 1,1950 δολ. η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα διαμορφώθη­κε στα 1.717 δολάρια ο τόνος, μετά από άνοδο 0,29% ή 5 δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece