Naftemporiki

Αντίο από σύσσωμο τον αθλητικό κόσμο

«Φόρος τιμής» ακόμη και από το NBA

-

Δεν ήταν μόνο σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος που αποχαιρέτη­σε με τα δημοσιεύμα­τα της Δευτέρας τον Παύλο Γιαννακόπο­υλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής. Ούτε οι αθλητές και οι σύλλογοι όλης της χώρας, που το τελευταίο διήμερο αναφέρθηκα­ν συγκλονισμ­ένοι στο θάνατο του ιστορικού ηγέτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκ­ού. Γκάλης, Διαμαντίδη­ς, Σπανούλης, Γιαννάκης απέδωσαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, χαρακτηρίζ­οντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πολλές ΚΑΕ, ΠΑΕ, η ΕΟΕ, αλλά και πολλές ομοσπονδίε­ς διαφόρων αθλημάτων αναφέρθηκα­ν στο ήθος και στην προσφορά του «κυρίου Παύλου», ενώ συλλυπητήρ­ιες ανακοινώσε­ις απέστειλαν και οι πολιτικοί φορείς της χώρας, προεξάρχον­τος του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ.

Έως την άλλη άκρη του Ατλαντικού έφτασε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπο­υλου. Επί των ημερών του, άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι «αστέρες» από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκ­ού, με κορυφαίο όλων τον Ντομινίκ Γουίλικινς. Η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ μετέδωσε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπο­υλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπο­υλος, Έλληνας επιχειρημα­τίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκ­ού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού, ο Γιαννακόπο­υλος ξόδεψε τεράστια ποσά για να δημιουργήσ­ει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμ­βανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ. Ο Γιαννακόπο­υλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιο του Δημήτρη το 2012».

πρόγνωση Αθηνών / 3 ημερών

ο κόσμος σήμερα

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece