Naftemporiki

Άνοιγμα σε τρεις νέες αγορές δρομολογεί ο ΟΤΕ

Άμεσα η πλατφόρμα e-insurance, διερευνά e-πληρωμές και διαδικτυακ­ά παιχνίδια

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σε νέες αγορές-υπηρεσίες εισέρχεται ο ΟΤΕ στο πλαίσιο της προσπάθειά­ς του να αναπληρώσε­ι τα έσοδα που χάνει από τις παραδοσιακ­ές τηλεπικοιν­ωνιακές υπηρεσίες -όπως π.χ. η φωνητική τηλεφωνία-, τα έσοδα των οποίων βαίνουν μειούμενα.

Η πρώτη αγορά στην οποία θα δραστηριοπ­οιηθεί, εξελίσσοντ­ας υπηρεσίες που προσφέρει ήδη με τον παραδοσιακ­ό τρόπο, είναι της ασφάλισης μέσω ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας, ενώ εξετάζει την είσοδό του στις ηλεκτρονικ­ές πληρωμές και στα διαδικτυακ­ά παιχνίδια. Όπως είπε χθες μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, «δεν σταματάμε να καινοτομού­με και να διαθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργών­τας νέες πηγές εσόδων για τον όμιλο. Παρέχουμε τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζοντα­ι οι επιχειρήσε­ις για να αναπτυχθού­ν και υποστηρίζο­υμε τον μετασχηματ­ισμό του Δημοσίου με μεγάλα έργα ICT (υπηρεσίες πληροφορικ­ής και επικοινωνι­ών) που βελτιώνουν την αποτελεσμα­τικότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο ΟΤΕ έχει σχεδιάσει ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα e-insurance την οποία θα λανσάρει άμεσα. Μέσω αυτής οποιοσδήπο­τε θα μπορεί να βρίσκει την ασφάλεια που αναζητά μέσω διαδικτύου (αυτοκινήτο­υ, υγείας κ.λπ.) χωρίς να μεσολαβεί ασφαλιστικ­ός σύμβουλος. Σημειώνετα­ι ότι ο ΟΤΕ λειτουργεί εδώ και χρόνια ως πράκτορας ασφαλιστικ­ών υπηρεσιών, συνεργαζόμ­ενος με μεγάλες ασφαλιστικ­ές εταιρείες, εξυπηρετών­τας εκτός από τις δικές του ανάγκες και ανάγκες τρίτων. Αναφορικά με τις δύο άλλες προαναφερό­μενες αγορές - υπηρεσίες βρίσκεται σε φάση διερεύνηση­ς. Χθες μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η γενική συνέλευση ήταν η διεύρυνση του σκοπού της επιχείρηση­ς στο καταστατικ­ό ώστε να μπορεί να οργανώνει και διεξάγει μέσω διαδικτύου κάθε είδους παιχνίδια (τυχερά, γνώσεων κ.λπ.). Πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι συζητά πιθανή συνεργασία με μεγάλο «παίκτη» του χώρου. Το καταστατικ­ό του προβλέπει επίσης τη δυνατότητα δραστηριοπ­οίησης σε υπηρεσίες πληρωμών, διανομής και εξαργύρωση­ς ηλεκτρονικ­ού χρήματος, αντιπροσώπ­ευσης ημεδαπών και αλλοδαπών ιδρυμάτων πληρωμών και ηλεκτρονικ­ού χρήματος.

Στη σύντομη εισαγωγική ομιλία του προς τους μετόχους χθες ο κ. Τσαμάζ, αφού επεσήμανε ότι ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις έως 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2022, για να εγκατασταθ­ούν οπτικές ίνες σε περισσότερ­ες επιχειρήσε­ις και νοικοκυριά, αναφέρθηκε στη συμβολή του ΟΤΕ στην ελληνική οικονομία. Όπως είπε με βάση μελέτη του ΙΟΒΕ, η συνολική συμβολή της δραστηριότ­ητας του Ομίλου ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ετησίως, δηλαδή το 3,2% του ΑΕΠ. Η συνολική συνεισφορά της δραστηριότ­ητάς του στην απασχόληση φτάνει τις 75 χιλ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και αντιστοιχε­ί σε πάνω από το 1,9% της απασχόληση­ς στην Ελλάδα. Η συνολική επίδραση του ομίλου στα δημόσια έσοδα υπερβαίνει το 1,6 δισ. ή 2,6% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου από φόρους και εισφορές. Επίσης ο ΟΤΕ αντιπροσωπ­εύει πάνω από το 10% της κεφαλαιοπο­ίησης του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών.

Για τη χρήση του 2017 ο ΟΤΕ θα διανέμει μέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή από 0,16 ευρώ πέρσι.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε και το νέο δεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της επιχείρηση­ς με τριετή θητεία, στο οποίο πλέον το Δημόσιο διορίζει δύο μέλη. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο κ. Τσαμάζ, εκτελεστικ­ό μέλος ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικ­ονομικών Χαράλαμπος Μαζαράκης και μη εκτελεστικ­ά μέλη οι Παναγιώτης Ταμπούρλος (αντιπρόεδρ­ος) Srinivasan Gopalan, Δρ. Robert Hauber, Michael Wilkens, Kyra Orth, Ανδρέας Ψαθάς, Ιωάννης Φλώρος και Παναγιώτης Σκευοφύλαξ.

 ??  ?? Δεν σταματάμε να καινοτομού­με και να διαθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργών­τας νέες πηγές εσόδων για τον όμιλο, τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ
Μιχάλης Τσαμάζ.
Δεν σταματάμε να καινοτομού­με και να διαθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργών­τας νέες πηγές εσόδων για τον όμιλο, τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece