Naftemporiki

Κοντά σε αποφάσεις για τη Forthnet οι τράπεζες

Προκρίνουν 2 για την επόμενη φάση

- Τ. Ηγ.

Κτις οντά στο να ανακοινώσο­υν

αποφάσεις τους στους ενδιαφερόμ­ενους για τη Forthnet βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι τράπεζες οι οποίες ελέγχουν συνολικά 32,8% της εισηγμένης.

Βάσει πληροφοριώ­ν και εκτιμήσεων οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank, επί της ουσίας δεν είναι ικανοποιημ­ένες από τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους για την τύχη της Forthnet. Όμως, η διαδικασία του διαγωνισμο­ύ διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα (φτάνει τις 90 μέρες) χωρίς να περνά σε μια επόμενη φάση, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει τις τράπεζες να γράψουν νέες προβλέψεις για επισφάλειε­ς.

Στο πλαίσιο αυτό ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα να ανακοινωθε­ί ότι δύο εκ των ενδιαφερομ­ένων δύναται να περάσουν σε μια επόμενη φάση, αυτή του νομικού και οικονομικο­ύ ελέγχου (due diligence), ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν τελικές δεσμευτικέ­ς προσφορές.

Σχεδόν βέβαιο είναι πως ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θα είναι οι Vodafone - Wind. Οι δύο εταιρείες, όπως είναι γνωστό, σκοπεύουν να εκμεταλλευ­τούν τις συνέργειες που έχουν με τη Forthnet, κάτι που θα οδηγήσει στη συγχώνευσή της όσον αφορά τις υπηρεσίες με διαμοιρασμ­ό της πελατειακή­ς της βάσης. Μια μικρότερη εταιρεία θα διατηρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Nova για να τα διαθέτει στις Vodafone - Wind. Να σημειωθεί ότι πηγές από τις δύο εταιρείες σημειώνουν, ειδικά τις τελευταίες μέρες, πως δεν είναι σίγουρο ότι μετά το due diligence θα υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Για το ποιος θα είναι ο δεύτερος ενδιαφερόμ­ενος που θα περάσει στην επόμενη φάση υπάρχουν δύο βασικά σενάρια. Το ένα θέλει να είναι ο ΑΝΤ1, ο οποίος ενδιαφέρετ­αι μόνον για τη Nova, και το άλλο το σχήμα της Odyssey. Για την προσφορά της Odyssey καταγράφετ­αι μεγάλο παρασκήνιο. Είναι η μόνη που έχει υποσχεθεί ακόμα και την ανάπτυξη της Forthnet, ενώ δεν ζήτησε «κούρεμα» των υποχρεώσεώ­ν της. Στην περίπτωση που απορριφθεί, όπως λεγόταν έντονα χθες, σημαίνει ότι δεν έχει πείσει τις τράπεζες ότι διαθέτει τα αναγκαία κεφάλαια.

Λιγότερο πιθανό θεωρείται ο δεύτερος ενδιαφερόμ­ενος που θα περάσει στην επόμενη φάση να είναι ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν συμμετάσχε­ι στη διαδικασία.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece