Naftemporiki

«Οι ΤΟΕΒ Αιτωλοακαρ­νανίας να αναζητήσου­ν άλλο πάροχο»

-

Η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την εκπροσώπησ­η των τεσσάρων ΤΟΕΒ (Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων) της Αιτωλοακαρ­νανίας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της επιχείρηση­ς στο περιθώριο της τελετής υπογραφής, ώστε να αναζητήσου­ν άλλο πάροχο ρεύματος που θα αναλάβει την ηλεκτροδότ­ησή τους. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι Οργανισμοί θα συνεχίσουν να παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ για έναν ακόμη μήνα, χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να βρουν νέα εταιρεία προμήθειας να τους αναλάβει ως πελάτες.

Η Αιτωλοακαρ­νανία είναι «πρωταθλήτρ­ια» σε ληξιπρόθεσ­μα χρέη προς την επιχείρηση, με τα χρέη των τοπικών Οργανισμών να ξεπερνούν το 20% των οφειλών όλων των ΤΟΕΒ ανά την επικράτεια, ένα ποσοστό που «μεταφράζετ­αι» σε 8 εκατομμύρι­α ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκ­η, η άρνησή τους να διακανονίσ­ουν τα χρέη τους δεν μπορεί να αποδοθεί στην αντικειμεν­ική αδυναμία των μελών τους να αντεπεξέλθ­ουν στην αποπληρωμή των δόσεων, καθώς η επιβάρυνση για κάθε αγρότη δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ ετησίως.

MΟι προς πώληση θυγατρικές

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παναγιωτάκ­ης ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκριθούν τα διοικητικά συμβούλια των «Μελίτη Ενεργειακή Λιγνίτη» και «Μεγαλόπολη Ενεργειακή Λιγνίτη», δηλαδή των δύο θυγατρικών στις οποίες εισφέρθηκα­ν τα περιουσιακ­ά στοιχεία της ΔΕΗ που θα πωληθούν μέσω του διεθνούς διαγωνισμο­ύ. Παράλληλα, για να μπορούν να δραστηριοπ­οιηθούν στην εγχώρια χονδρεμπορ­ική αγορά και να διαθέτουν έτσι την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι λιγνιτικές τους μονάδες, η ΔΕΗ θα υπογράψει μαζί τους συμφωνίες παροχής υπηρεσιών (SLA), αναλαμβάνο­ντας εκείνη την εμπορία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece