Naftemporiki

Ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,568 δισ. ευρώ

-

ι υψηλές μέσες θετικές αποΟδόσεις

των Ομολογιακώ­ν Α/Κ Ελλάδας (1,27%) και των Μικτών Α/Κ (0,38%) υπερκέρασα­ν τις αρνητικές αποδόσεις των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας (-0,64%) και των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη (-1,10%) στο κλείσιμο τιμών της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της κάθε κατηγορίας, αλλά και της οριακής θετικής μέσης απόδοσης 0,05% του συνόλου της αγοράς των Α/Κ, οδήγησε σε ενίσχυση του ενεργητικο­ύ 0,25%, στα 6,568 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, τα μερίδια κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά (-0,01%) και αντιστοιχο­ύν σε πλήρως ελεγχόμενε­ς εκροές 911 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 επέτυχαν κέρδη, οι 7 υπέστησαν ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Πλην των προαναφερό­μενων κατηγοριών, ενδιαφέρον είχε η μέση ενίσχυση καθαρών τιμών στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 0,40%, στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,38% και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμέν­ων Χωρών με 0,27%. Αντιστοίχω­ς, σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών (-0,46%) και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής (-0,12%).

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, η δε συναλλακτι­κή αξία ήταν ικανοποιητ­ική. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζ­εται από μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,212 εκατ. ευρώ και στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 912 χιλ. ευρώ. Την υψηλότερη αξία συμμετοχών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 787 χιλ. ευρώ, τα Funds of Funds Μικτά με 726 χιλ. ευρώ και τα Μικτά Α/Κ με 202 χιλ. ευρώ. Η αγορά βρίσκεται πλέον σε αναμονή των δύο σημαντικών συνεδριάσε­ων των Fed (σήμερα Τετάρτη) και ΕΚΤ (αύριο Πέμπτη). Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece