Naftemporiki

Φυσάει βοριάς...

-

III Επαναληπτι­κή Γενική Συνέλευση της ΕΧΑΕ σήμερα και όσο προχωράει η εβδομάδα τόσο πιο ενδιαφέρου­σα γίνεται. Την επόμενη μέρα πληροφορίε­ς αναφέρουν πως θα πραγματοπο­ιηθεί Γενική Συνέλευση του ΛΑΓΗΕ, με κύριο θέμα την απόσχιση του ενεργειακο­ύ κλάδου. Κάπου ενδιάμεσα αναμένεται να έχουμε εικόνα για τα 9 πρόσωπα που θα αποτελέσου­ν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστη­ρίου Ενέργειας. Ακούγονται διάφορα ονόματα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν εκπλήξεις. Η Κύπρος αναμένεται να έχει εκπρόσωπο, η EBRD επίσης, όπως και ο ΑΔΜΗΕ με τον ΔΕΣΦΑ. Σε αναμονή ανακοίνωση­ς ονοματεπων­ύμων, ο μόνος σίγουρος ο διευθύνων σύμβουλος, εκτός αν πολιορκείτ­αι και αυτός εν όψει του ανοίγματος της αγοράς. Εν τω μεταξύ πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι στη Βόρειο Ελλάδα αναζωπυρών­ονται οι ζυμώσεις με θέμα την έδρα, διαμορφώνο­ντας άλλη μια συναίνεση μεταξύ κυβερνητικ­ών και αντιπολιτε­υόμενων παραγόντων. III στη μετοχική σύνθεση δύο εταιρειών περιλαμβάν­ει η τελευταία σχετική λίστα του Χ.Α. Στην Ελλάκτωρ το ποσοστό των Αναστάσιου και Δημήτριου Καλλιτσάντ­ση διαμορφώθη­κε στο 11,832% στις 4 Ιουνίου. Στην εταιρεία Ευρωσύμβου­λοι η συμμετοχή του Παντελή Σκουρλέτη ανήλθε στο 10,328% (στις 4/6).

III της πρόσφατης ανακοίνωση­ς της Attica Bank και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείριση­ς των δεικτών της Αγοράς Μετοχών αλλάζει ο συντελεστή­ς στάθμισης των μετοχών της εταιρείας, σε όλους τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει, από 36% σε 19%. H αλλαγή θα επηρεάσει τη σύνθεση των παρακάτω δεικτών: Γενικός Δείκτης

Αλλαγές

Σε συνέχεια

Τιμών Χ.Α, Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α., FTSE/Χ.Α. Mid Cap, FTSE/X.A. Δείκτης Αγορά FTSE/X.A. - XAK Tραπεζικός Δείκτης και FTSE/X.A. δείκτης τραπεζών. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18/6.

III (από 14,5 ευρώ προηγουμέν­ως) αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Σαράντης η Επενδυτική Τράπεζα, διατηρώντα­ς σύσταση «neutral». H iBG εκτιμά πως η απόκτηση του 90% της ουκρανικής Ergopack στην Ουκρανία, θα αυξήσει τα φετινά έσοδα της ελληνικής εισηγμένης κατά περίπου 10 εκατ. και τα EBITDA κατά 1 εκατ. ευρώ.

Στα 15 ευρώ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece