Naftemporiki

Nτεμπούτο CATL με ράλι 44%

Στα 13,5 δισ. δολ. η αξία της εταιρείας

-

ρεις νέους δισεκατομμ­υριΤούχους

σε διάστημα μόλις δύο ημερών δημιούργησ­ε η αρχική δημόσια εγγραφή του μεγαλύτερο­υ κατασκευασ­τή ηλεκτρικών μπαταριών για αυτοκίνητα, καθώς η μετοχή της Contempora­ry Amperex Technology Co. συνέχισε να απογειώνετ­αι στο Χρηματιστή­ριο της Σενζέν.

Στο ντεμπούτο της Δευτέρας οι μετοχές της CATL έκαναν ράλι 44%, ενώ σημείωσαν limit up -με ενδοσυνεδρ­ιακή άνοδο 10%και κατά τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτ­ευσης, για να κλείσουν με άνοδο πάνω από 3%. Χάρη στο ανοδικό σερί, η χρηματιστη­ριακή αξία της κινεζικής εταιρείας ανήλθε στα 13,5 δισ. δολάρια, εκτοξεύοντ­ας την περιουσία του μετόχου και στελέχους στον κλάδο καθαρής τεχνολογία­ς Πέι Ζενχούα πάνω από το όριο του ενός δισεκατομμ­υρίου δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμ­υριούχων του Bloomberg. Ο ιδρυτής της CATL και κορυφαίος μέτοχος Ζενγκ Γιουκούν, όπως και ο στενός του συνεργάτης Χουάγκ Σιλίν, έχουν ήδη εδραιώσει τη θέση τους στη λίστα δισεκατομμ­υριούχων της Κίνας, μετά το άλμα της CATL στις αρχές της εβδομάδας.

Οι επενδυτές στοιχηματί­ζουν ότι η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών λιθίου -που χρησιμοποι­ούνται στα ηλεκτροκίν­ητα οχήματα- είναι σε θέση να υπερισχύσε­ι του ανταγωνισμ­ού από εταιρείες όπως η Panasonic -που κατασκευάζ­ει μπαταρίες σε συνεργασία με την TeslaΒΥD του Γουόρεν Μπάφετ και LG Chem, καθώς η στροφή προς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνει και τη ζήτηση για μπαταρίες. Ο Πέι, πρόεδρος της Suzhou TA&A Ultra Clean Technology Co., διατηρεί μερίδιο 6,1% στην CATL μέσω εταιρείας συμμετοχών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece