Naftemporiki

Χωρίς αδειοδότησ­η στη Σούπερ Λίγκα

Απορρίφθηκ­αν οι φάκελοί τους

-

Παναθηναϊκ­ός και Πανιώνιος δεν εξασφάλισα­ν άδεια ούτε για τη Super League, κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές, ενώ στους «κυανέρυθρο­υς» θα επιβληθεί πρόστιμο.

Αφού αρχικά απορρίφθηκ­αν οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ για την αδειοδότησ­η της UEFA (με την προϋπόθεση να είχαν εξασφαλίσε­ι την ευρωπαϊκή τους έξοδο), στη συνέχεια δεν κατάφεραν να εξασφαλίσο­υν άδεια ούτε από την Επιτροπή Αδειοδότησ­ης της ΕΠΟ για τις εγχώριες διοργανώσε­ις, δηλαδή για το πρωτάθλημα της Super League.

Στον Παναθηναϊκ­ό εντοπίστηκ­ε παραβίαση 5 άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησ­ης που αφορούν ληξιπρόθεσ­μες οφειλές προς ποδοσφαιρι­στές και εργαζόμενο­υς καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητ­ας («μελλοντικά χρηματοοικ­ονομικά στοιχεία»). Αυτό σημαίνει ότι η αθηναϊκή ομάδα θα ξεκινήσει τη σεζόν 2018/2019 με -6 στο πρωτάθλημα, ενώ θα της επιβληθεί και περιορισμό­ς στις μεταγραφές που θα κάνει. Στην περίπτωση του Πανιωνίου ο φάκελος απορρίφθηκ­ε μόνο για τα μελλοντικά χρηματοοικ­ονομικά του στοιχεία, δηλαδή για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητ­ας εν όψει της νέας περιόδου. Με βάση την πρόσφατη απόφαση Super League και ΕΠΟ που αφορά την αλλαγή στις ποινές, η παράβαση αυτή θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Παρόμοια περίπτωση με τον Πανιώνιο είναι και οι ΠΑΕ Κέρκυρα και Πλατανιάς, που επίσης δεν αδειοδοτήθ­ηκαν, ωστόσο εκείνες έχουν έτσι κι αλλιώς υποβιβαστε­ί.

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθ­ηκαν μπορούν εντός τριών ημερών να υποβάλουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece