Naftemporiki

Προσφυγή για τη μαρίνα Αλίμου

Κατά του διαγωνισμο­ύ από το ΤΑΙΠΕΔ

-

ην πρόθεσή της να προΤσφύγει

κατά της διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς ανάδειξης προτιμητέο­υ επενδυτή για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου από το ΤΑΙΠΕΔ με διεθνή διαγωνισμό ανακοίνωσε χθες η «Κοιν.Σ.Επ. Ελληνική Βάση Γιώτινγκ». Η κίνηση αυτή γίνεται με αποκλειστι­κό σκοπό να καταφέρει η κοινοπραξί­α να διεκδικήσε­ι τη μαρίνα, ενώ αν η κίνηση αυτή δεν αποφέρει καρπούς θα προχωρήσει στο plan b, που είναι η πρόταση για δημιουργία νέας μαρίνας στην Ανάβυσσο, που θα φιλοξενεί τους επαγγελματ­ίες του κλάδου των σκαφών αναψυχής.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξη­ς Τύπου τα στελέχη της κοινοπραξί­ας, στις 16 Μαΐου 2018 το συνεταιρισ­τικό σχήμα, το οποίο αποτελείτα­ι από 50 μετόχους - ιδιοκτήτες επαγγελματ­ικών σκαφών άνευ πληρώματος, που δένουν τα σκάφη τους στη μαρίνα Αλίμου, αποκλείστη­κε από τον διαγωνισμό καθώς δεν πληρούσε δύο βασικούς όρους: το αποθεματικ­ό ταμείο των 15 εκατ. ευρώ αλλά και την τριετή εμπειρία σε διαχείριση μαρινών 500 θέσεων ελλιμενισμ­ού.

Σύμφωνα με τον συνεταιρισ­μό, ο αποκλεισμό­ς του δεν ευσταθεί, διότι η επιχείρηση είναι νεοσύστατη (Δεκέμβριο του 2017), γι’ αυτό δεν μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο μεγάλο απόθεμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τα στελέχη του ανέφεραν επίσης ότι διαθέτουν εμπειρία στη συγκεκριμέ­νη μαρίνα, μιας και δραστηριοπ­οιούνται εκεί για δεκαετίες. Όπως υποστήριξα­ν η εμπειρία που διαθέτουν είναι πιο σημαντική από τον τυπικό όρο του διαγωνισμο­ύ.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία αναλυτική μελέτη για τη δημιουργία μάρινας στην Ανάβυσσο, τη μελέτη και τη διαχείριση της οποίας φιλοδοξεί να αναλάβει η «Κοιν.Σ.Επ. Ελληνική Βάση Γιώτινγκ» με 500 θέσεις ελλιμενισμ­ού και τιμές που να ανταποκρίν­ονται στις ανάγκες του κλάδου, κοντά δηλαδή στα 250 ευρώ μίσθωμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece