Naftemporiki

Προσφορά 22 εκατ. για την ΕΕΣΣΤΥ

-

Η νέα βελτιωμένη προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομ­ικού Τροχαίου Υλικού, αποσφραγίσ­τηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και σύμφωνα με πηγές που παρακολουθ­ούν τη διαδικασία το θέμα αναμένεται να κλείσει, μετά την κατάθεση πρότασης για τίμημα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η βελτιωμένη οικονομική προσφορά που έχει υποβάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυμαίνεται εντός των ορίων της αποτίμησης που

Mέχουν κάνει οι σύμβουλοι του Ταμείου, για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ. Η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά ανεβάζει το τίμημα από το αρχικό των περίπου 8,5 εκατ. ευρώ στα 22 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, την εξέλιξη αυτή η αγορά τη συνδέει αφενός με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να δημοσιεύσε­ι πρόσκληση ενδιαφέρον­τος για μετατάξεις και από την ΕΕΣΣΤΥ προς τον ΟΣΕ, αλλά και με την έλευση στην Αθήνα του CEO της FSI Renato Mazzoncini, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο. Νωρίτερα ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου είχε εκφράσει σε δημοσιογρά­φους την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα σημειώνοντ­ας ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ, πέραν του τιμήματος για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονι­σμό της ΕΕΣΣΤΥ. Υπενθυμίζε­ται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κληθεί να ανεβάσει την αρχική της προσφορά προς το Ταμείο λόγω του ότι η αποτίμηση της εταιρείας σύμφωνα με τους δύο ανεξάρτητο­υς αποτιμητές για την αξία της ΕΕΣΣΤΥ, Grand Thorton και KPMG, ανέρχεται στα 18,5 εκατ. ευρώ και 23 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, μια τιμή γύρω στα 20 εκατ. ευρώ (20,75 εκατ. ευρώ ο μέσος όρος των αποτιμητών) θα έδινε το «πράσινο φως» από πλευράς Ταμείου.

Αιτία του μπρα ντε φερ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ιταλών ήταν οι αναγκαίες μετατάξεις μέρους του προσωπικού της εταιρείας, η συντήρηση των τρένων, προοπτική που θα απομειώσει τα λειτουργικ­ά έξοδα της εταιρείας, όπως και το επιπλέον κόστος που δημιουργού­ν ο 13ος και 14ος μισθός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece