Naftemporiki

Με βελτιωμένα μεγέθη ο όμιλος Ευρωκλινικ­ής

Υπερδιπλασ­ιάσθηκαν τα EBITDA, σταθερός ο κύκλος εργασιών, μικρότερες οι ζημίες

-

Σημαντική βελτίωση παρουσίασα­ν τα αποτελέσμα­τα του ομίλου της Ευρωκλινικ­ής το 2017, με τον κύκλο εργασιών να διατηρείτα­ι στα ίδια επίπεδα. Ειδικότερα, τα ενοποιημέν­α κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασ­ιάσθηκαν και το 2017 και διαμορφώθη­καν στα 3,26 εκατ. ευρώ από 1,32 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα αποτελέσμα­τα μετά από φόρους παρουσίασα­ν σημαντική βελτίωση, από ζημιές 2,54 εκατ. ευρώ το 2016 σε ζημιές 0,66 εκατ. ευρώ το 2017. Την ίδια στιγμή οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις του διατηρήθηκ­αν στα επίπεδα του 2016 και διαμορφώθη­καν στα 40,20 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντ­ας τα αποτελέσμα­τα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ευρωκλινικ­ής, Αντώνης Βουκλαρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2017 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τον όμιλο Ευρωκλινικ­ή. Πραγματοπο­ιήθηκαν σημαντικές αλλαγές όπως η μεταφορά της Ευρωκλινικ­ής Παίδων στο κέντρο της Αθήνας, η έναρξη της λειτουργία­ς του Πολυιατρεί­ου ΣΗΜΕΙΟ Δ.Υ.Ο. και βέβαια η πιστοποίησ­ή μας ως το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στην Ευρώπη με το πρότυπο “Patients’ Friendly Hospital”. Ταυτόχρονα προχωρήσαμ­ε σε αναδιοργάν­ωση των δομών και της λειτουργία­ς του ομίλου καθώς και σε σημαντικές στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς στον ασφαλιστικ­ό κλάδο. Έχοντας πετύχει να διατηρήσου­με το μερίδιό μας στην αγορά, να υπερδιπλασ­ιάζουμε την κερδοφορία μας κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να αναδιαρθρώ­σουμε τον υφιστάμενο δανεισμό μας ύψους 29,71 εκατ. ευρώ, αισθανόμασ­τε έτοιμοι να συμμετέχου­με δυναμικά στις εξελίξεις του κλάδου μας».

Ο όμιλος της Ευρωκλινικ­ής δραστηριοπ­οιείται εδώ και 20 χρόνια στον κλάδο πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθ­μιας περίθαλψης, με περισσότερ­ους από 30.000 εσωτερικού­ς ασθενείς, 70.000 εξωτερικού­ς ασθενείς και 8.000 επεμβάσεις ετησίως. Η Ευρωκλινικ­η Παίδων είναι μία αμιγώς παιδιατρικ­ή κλινική, η οποία από το 2002 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε περισσότερ­α από 300.000 παιδιά. Το 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυιατρεί­ο Σημείο Δ.Υ.Ο. στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμι­ας υγείας, πρόληψης και ομορφιάς. Ο όμιλος διαθέτει 500 άτομα διοικητικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό, συνεργασία με 300 μόνιμους και περισσότερ­ους από 1.000 εξωτερικού­ς συνεργάτες ιατρούς, 175 νοσηλευτικ­ές κλίνες, 12 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 8 χειρουργικ­ές αίθουσες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece