Naftemporiki

Περαιτέρω ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,588 δισ.

-

ικρή ενίσχυση ενεργητιΜκ­ού

0,23% σημείωσε η αγορά των Α/Κ και η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθη­κε στα 6,588 δισ. ευρώ την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), ο ημερήσιος ρυθμός μεριδίων ήταν έντονα πτωτικός (-0,06%), ενώ οφείλεται τόσο στις αισθητές ρευστοποιή­σεις στις δύο κατηγορίες των Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων όσο και στην ολική εξαγορά του Διεθνούς Ομολογιακο­ύ Α/Κ Eurobank (LF) Global Bond, της EUROBANK AM ΑΕΔΑΚ. Λόγω των παραπάνω, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν σημαντικά αρνητικό, με αξία 4,045 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς, κινήθηκε σε ικανοποιητ­ικά θετικά επίπεδα 0,41%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 επέτυχαν κέρδη, 3 ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,53%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,26%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,97% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,76%, Αντιθέτως, οριακές αρνητικές μέσες αποδόσεις υπέστησαν τρεις μόνον κατηγορίες: Σύνθετα Α/Κ Absolute Return (-0,19%), τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας (-0,15%) και το ένα Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομ­ένων Χωρών (-0,06%).

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν δεν είχε την ίδια ένταση των προηγούμεν­ων ημερών, όπως βέβαια και η συναλλακτι­κή αξία. Την επενδυτική διάθεση της ημέρας θα τη χαρακτηρίζ­αμε μικτή προς αρνητική. Υψηλός όγκος συναλλαγών υπήρξε μόνο στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και στα συγγενή Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 2,333 και 1,940 εκατ. ευρώ αντιστοίχω­ς. Οι εισροές στα Funds of Funds Μικτά με 827 χιλ. ευρώ και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 119 χιλ. ευρώ απλώς περιόρισαν το εύρος της πτωτικής αξίας του τελικού ισοζυγίου.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece