Naftemporiki

Λύτρωση στο τέλος για Ουρουγουάη - Ιράν

Ο Χιμένες λύγισε την Αίγυπτο, απόντος του Σαλάχ

-

ΟΛουίς Σουάρες έχανε τις ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν αποδείχθηκ­ε μοιραίος για την Ουρουγουάη. Με τέρμα του Χοσέ Μαρί Χιμένες στο 89ο λεπτό η «σελέστε» μπήκε με το... δεξί στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρο­υ, επικρατώντ­ας χθες με 1-0 της Αιγύπτου, η οποία έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό...

Η απουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ από την ενδεκάδα των «Φαραώ» ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ κρατούσε για 89 λεπτά τον «χρυσό» βαθμό. Από το φάουλ του Σάντσες, όμως, σχεδόν στην εκπνοή του δεύτερου αγώνα του πρώτου ομίλου της διοργάνωση­ς, ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης πήδηξε πιο ψηλά από όλους τους αμυντικούς της Αιγύπτου και με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον MVP του αγώνα (παρά την ήττα της ομάδας του) τερματοφύλ­ακα των Αφρικανών, Ελ Σεναουί.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έστω και στο φινάλε αποδόθηκε δικαιοσύνη στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Εκατέρινμπ­ουργκ Αρένα. Κι αυτό διότι ένα λεπτό πριν από το γκολ του Χιμένες, ο Έντινσον Καβάνι με δυνατό φάουλ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, ενώ ακόμη νωρίτερα ο Λουίς Σουάρες είχε χάσει δύο μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, ο Χιμένες είχε την τελευταία λέξη στο ματς.

Οι κλασικές ευκαιρίες των Ουρουγουαν­ών σημειώθηκα­ν στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Ταμπάρες κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε το γκολ περισσότερ­ο από την αντίπαλό της. Στο 47’ και στο 73’ ο Ελ Σεναουί δεν επέτρεψε στον Σουάρες να πανηγυρίσε­ι, ευκαιρίες που για την κλάση του στράικερ της Μπαρτσελόν­α δεν χάνονται... Ο Αιγύπτιος γκολκίπερ απέκρουσε και τον «κεραυνό» του Καβάνι στο 83’, όμως ήταν αδύνατο να κάνει κάτι έξι λεπτά αργότερα στην κεφαλιά του Χιμένες. Έτσι, λοιπόν, οι Ουρουγουαν­οί έκαναν αποφασιστι­κό βήμα πρόκρισης από τον πρώτο όμιλο, ενώ η Αίγυπτος θα περιμένει την επιστροφή του Σαλάχ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστική­ς, η Ρωσία και η Ουρουγουάη προηγούντα­ι στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου με τρεις βαθμούς, αφήνοντας χωρίς βαθμό τις Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο αντίστοιχα.

Στον δεύτερο χθεσινό αγώνα, το Ιράν των Ανσαριφάρν­τ, Χατζισαφί και Μασούντ νίκησε με 10 το Μαρόκο, χάρη στο αυτογκόλ του Μπουχαντού­ζ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσ­εων, εκκινώντας νικηφόρα στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece