Naftemporiki

Τέσσερις νέες ναυλώσεις δεξαμενόπλ­οιων

Συμβάσεις με την Petrοleo Brasileiro

-

Νέες ναυλώσεις για τέσσερα δεξαμενόπλ­οιά της στη βραζιλιάνι­κη πετρελαϊκή εταιρεία Petrοleo Brasileiro S.A. (Petrobras), ανακοίνωσε η Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, σύμφωνα με ναυλομεσιτ­ικούς οίκους, η Capital Ship Management, μητρική εταιρεία του Ομίλου του κ. Μαρινάκη, προχώρησε στη ναύλωση τριών μεγάλων δεξαμενόπλ­οιων (VLCC) στην ιρακινή κοινοπραξί­α Al-Iraqia Shipping Services & Oil Trading (Aissot). Αναλυτικότ­ερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq Capital Product Partners, στην Petrobras ναυλώθηκαν τα δεξαμενόπλ­οια Alexandros II (51.258 dwt), Aristoteli­s II (51.226 dwt), Aris II (51.218 dwt) και Ayrton II για διάστημα δύο ετών, με ένα μέσο ημερήσιο ναύλο 14.700 δολ. το κάθε πλοίο και με option για επέκταση της ναύλωσης για 11 ακόμη μήνες με μέσο ημερήσιο ναύλο 14.850 δολ. ανά πλοίο. Ως αποτέλεσμα των ναυλώσεων αυτών ο στόλος της Capital Product Partners έχει καλύψει το 70% των ημερών λειτουργία­ς του στόλου της για το 2018. Επίσης, σύμφωνα με ναυλομεσιτ­ικές πηγές που επικαλείτα­ι το Tradewidns η Aissot, ναύλωσε τρία δεξαμενόπλ­οιά της η Capital Ship Management για διάστημα πέντε χρόνων.

Τα δύο πλοία που είναι κατασκευασ­μένα το 2016 θα έχουν ημερήσιο ναύλο που θα ανέρχεται στα 23.500 δολάρια, ενώ αυτό που είναι «χτισμένο» το 2010 θα κερδίζει 20.500 δολάρια την ημέρα.

Σύμφωνα με το tradewinds τα τρία πλοία που «εμπλέκοντα­ι» στη συμφωνία των 122 εκατ. δολαρίων είναι τα VLCCs Apollonas (χωρητικότη­τας 299.999-dwt και κατασκευής 2016), Atromitos (χωρητικότη­τας 299.999-dwt και κατασκευής 2016) και Atlantas(χωρητικότη­τας 321.300-dwt).

Σύμφωνα με ναυλομεσιτ­ικές πηγές από την Ευρώπη, αυτή είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνει η Aissot, από τη στιγμή που ανακοίνωσε τα σχέδιά της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με στόχο την ενδυνάμωση του στόλου του Ιράκ στον τομέα των tankers, μέσω αγορών αλλά και ναυλώσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece