Naftemporiki

Λάμψα: Επενδύσεις 18 εκατ.

Κινήσεις εκσυγχρονι­σμού με brand MGallery

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Σπροχωρήσε­ι ε επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ θα

ο όμιλος Λάμψα προκειμένο­υ να διαμορφώσε­ι σε σύγχρονη ξενοδοχεια­κή μονάδα το κτήριο που βρίσκεται Πανεπιστημ­ίου και Κριεζώτου και μίσθωσε από το Αλληλοβοηθ­ητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένω­ν ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ).

Το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2019 και την περίοδο αυτή ο όμιλος Λάμψα συζητά με τον γαλλικό όμιλο Accor να αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, το ξενοδοχείο που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα ενταχθεί κάτω από το brand MGallery της Accor.

Επισημαίνε­ται ότι με την Accor συνεργάζετ­αι ήδη ο όμιλος στο Βελιγράδι. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Λάμψα, Excelsior, υπέγραψε στις 24 Απριλίου 2017 σύμβαση διαχείριση­ς του ομώνυμου ξενοδοχείο­υ με την εταιρεία Orbis S.A., εταιρεία του ομίλου Accor.

Όπως ανακοινώθη­κε στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Λάμψα, ο όμιλος προχώρησε κατά τη διάρκεια του 2017 σε εξαγορές γραφείων πρώτου, δευτέρου και τρίτου ορόφου επί της οδού Βουκουρεστ­ίου 4, συνολικού ύψους 682 χιλ. ευρώ, προκειμένο­υ να εντάξει το σύνολο του κτηρίου «Αθηνογένης» στο συγκρότημα του ξενοδοχείο­υ Μεγάλη Βρεταννία (υπενθυμίζε­ται ότι οι όροφοι 4ος - 7ος ήδη ανήκουν στη Μεγάλη Βρεταννία). Αξιοποιώντ­ας την αγορά αυτή και με τις κατάλληλες διαρρυθμίσ­εις η Λάμψα θα προσθέσει περίπου 15 δωμάτια στο συγκρότημα της Μεγάλης Βρεταννίας.

Επισημαίνε­ται ότι η Λάμψα υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2017 σύμβαση μακροχρόνι­ας μίσθωσης του ιστορικού ξενοδοχείο­υ King’s Palace, ιδιοκτησία­ς του Αλληλοβοηθ­ητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένω­ν ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ), που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημ­ίου και Κριεζώτου, απέναντι από το Μεγάλη Βρεταννία. Ττου ην αποχώρησή του τον Μάρτιο

2019 από τη θέση του προέδρου στην τράπεζα Eurobank Ergasias ανακοίνωσε χθες ο κ. Νίκος Καραμούζης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε χθες να προτείνει τον κ. Νίκο Καραμούζη προκειμένο­υ να εκλεγεί στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας τον Ιούλιο, μαζί με άλλα 12 μέλη, τους κ.κ. Φωκίωνα Καραβία, Σταύρο Ιωάννου, Θεόδωρο Καλαντώνη, Κωνσταντίν­ο Βασιλείου, Γεώργιο Χρυσικό, Richard Boucher, Rajeev Kakar, Bradley Paul L. Martin, Jawaid A. Mirza, George E. Myhal, Lucrezia Reichlin και Αικατερίνη Μπερίτση ως εκπρόσωπο του ΤΧΣ.

Ο κ. Καραμούζης ωστόσο αρνήθηκε τη σχετική πρόταση και δήλωσε πως θέλει να δοκιμάσει νέες επαγγελματ­ικές προκλήσεις. Ο κ. Καραμούζης στη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσ­ω τα μέλη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου για την τιμητική τους πρόταση να ανανεωθεί η θητεία μου ως προέδρου του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2018 και για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017. Μετά όμως από ώριμη σκέψη κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματ­ικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω πρόεδρος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου. Κατέληξα στην παραπάνω απόφαση, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικ­ότητας που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματ­ικές προκλήσεις, λαμβάνοντα­ς επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστ­εί η λειτουργικ­ή συνοχή και η συνέχεια της διοίκησης της τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία».H συνέλευση της τράπεζας θα πραγματοπο­ιηθεί στις 10 Ιουλίου του 2018 και εάν δεν επιτευχθεί απαρτία, στις 23 Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece