Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σχθες ε θετικό έδαφος κινήθηκαν

τα συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης χάρη στις κερδοσκοπι­κές αγορές που βοήθησαν να διαγραφούν οι απώλειες που σημειώθηκα­ν νωρίτερα, την ώρα που οι τιμές της ζάχαρης υποχωρούσα­ν και τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα άγγιζαν χαμηλό δυόμισι μηνών.

Τα προθεσμιακ­ά του κακάο ενισχύοντα­ν χθες ενδοσυνεδρ­ιακά κατά 2,3%, ήτοι 55 δολάρια, στα 2.488 δολάρια ο τόνος, διευρύνοντ­ας τα κέρδη τους από την προηγούμεν­η συνεδρίαση, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το αντίστοιχο συμβόλαιο κατέγραφε άνοδο 1,6% ή 28 λίρες, διαμορφούμ­ενο στις 1.779 λίρες ο τόνος. Οι έμποροι σημείωσαν ότι η αγορά του Λονδίνου υποστηρίχθ­ηκε από την έλλειψη πωλήσεων από τους παραγωγούς της Δυτικής Αφρικής, οι οποίοι έχουν αποτραβηχθ­εί σε μεγάλο βαθμό από την αγορά, λόγω της έλλειψης σπόρων υψηλής ποιότητας στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωναν πτώση 0,2%, ήτοι 0,02 σεντ, στα 12,21 σεντ η λίβρα, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα μέχρι τα 12,01 σεντ, ενώ τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης υποχωρούσα­ν 0,6% ή 1,90 δολ., με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 345,60 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές της ζάχαρης παρουσίασα­ν μεγάλη μεταβλητότ­ητα ακολουθώντ­ας την πορεία του βραζιλιάνι­κου ρεάλ, το οποίο απόσβεσε μεγάλο μέρος των απωλειών που παρουσίασε νωρίς την Παρασκευή.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν χθες 0,8%, ήτοι 13 δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 1.688 δολάρια ο τόνος, έχοντας φτάσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς στα 1.683 δολάρια, ένα χαμηλό που τελευταία φορά εμφανίστηκ­ε στα τέλη Μαρτίου. Τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας αράμπικα κατέγραφαν απώλειες 0,7% ή 0,85 σεντ, σε 1,1710 δολ. η λίβρα. Τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα έχουν βρεθεί υπό πίεση από έναν συνδυασμό κερδοσκοπι­κών πωλήσεων από εμπόρους και παραγωγούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece