Naftemporiki

Οι εταιρείες στηρίζουν τη δράση SFBB

-

Την υποστήριξή τους στη δράση ενίσχυσης της ζήτησης για συνδέσεις με υπέρ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο Superfast Broadband (SFBB) της Γενικής Γραμματεία­ς Τηλεπικοιν­ωνιών (ΓΓΤΤ) δήλωσαν οι επικεφαλής των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, έπειτα από τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα.

Η δράση SFBB επιδοτεί με 360 ευρώ κάθε πολίτη για να λάβει υπηρεσίες με υψηλές ταχύτητες για δύο χρόνια, αρκεί στην περιοχή του να υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών που φθάνει έως τα κτήρια (σε πρώτη φάση οι περιοχές αυτές είναι λίγες). Οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να ελέγξουν τη διαθεσιμότ­ητα στην ιστοσελίδα της ΓΓΤΤ που έχει δημιουργηθ­εί για τον σκοπό αυτό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και οι προσφορές των παρόχων.

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της δράσης Superfast Broadband, ο κ. Μαγκλάρας δήλωσε ότι «είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων οι οποίες είναι συμπληρωμα­τικές μεταξύ τους, αλλά και με τα επενδυτικά σχέδια των τηλεπικοιν­ωνιακών παρόχων και ευελπιστού­με πολύ σύντομα να δούμε τα αποτελέσμα­τά τους να αποτυπώνον­ται και στους σχετικούς δείκτες αξιολόγηση­ς. Η πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Επενδύουμε συνολικά έως 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για να φέρουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερ­α σπίτια και επιχειρήσε­ις».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε: «Η Vodafone συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επενδύει, με σταθερότητ­α και αποφασιστι­κότητα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε: «Δεσμευόμασ­τε να συνεχίσουμ­ε να στηρίζουμε το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσί­α και επενδύσεις. Ως το 2020 η WIND θα ολοκληρώσε­ι επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ με επίκεντρο την ευρυζωνικό­τητα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece