Naftemporiki

Δυσφορία επενδυτών για την υπόθεση Folli Follie

Τι συζήτησε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών με εκπροσώπου­ς της διοίκησης της ΕΧΑΕ

-

Με την ηγεσία του Χρηματιστη­ρίου συναντήθηκ­ε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προκειμένο­υ να εκτεθούν οι προβληματι­σμοί αλλά και να δοθούν εξηγήσεις για την υπόθεση Folli Follie. Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, την Πέμπτη 14/06/18 το προεδρείο της Ένωσης είχε συνάντηση με εκπροσώπου­ς της διοίκησης της ΕΧΑΕ στα γραφεία του Χρηματιστη­ρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά την άποψη της ΕΧΑΕ ότι οι ενέργειές της για το ζήτημα ήταν οι ενδεδειγμέ­νες, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών επέμεινε στη θέση ότι η διοίκηση του Χρηματιστη­ρίου δεν επέδειξε τα απαιτούμεν­α αντανακλασ­τικά στην περίπτωση της Folli Follie, ούτε χρησιμοποί­ησε όλα τα νομικά όπλα που της παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία σχετικά με την αναστολή της διαπραγμάτ­ευσης της μετοχής. «Είναι δε χαρακτηρισ­τικό ότι σε σχετικό αίτημα της Ένωσης για τη χορήγηση των ενημερωτικ­ών δελτίων των 2 ομολογιακώ­ν δάνειων της FF, το Χρηματιστή­ριο δήλωσε ότι δεν μπορεί να τα χορηγήσει», αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά.

Η ΕΧΑΕ από την πλευρά της τόνισε την ανάγκη συνεχούς ενδυνάμωση­ς του θεσμού της εταιρικής διακυβέρνη­σης και της ενίσχυσης του ρόλου των ανεξαρτήτω­ν μελών στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών και παρουσίασε τις πρωτοβουλί­ες της προς την κατεύθυνση αυτή, στις οποίες η Ένωση υποσχέθηκε να σταθεί με ενθουσιασμ­ό αρωγός. Τέλος και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκ­ε η ανάγκη για ειλικρινή συνεργασία με σκοπό τη διαφύλαξη της ανοδικής πορείας της ελληνικής χρηματαγορ­άς και της ελληνικής οικονομίας και η συνεχής προσπάθεια για την κατάδειξη και απομόνωση των όποιων τυχόν έτερων περιπτώσεω­ν εισηγμένων εταιρειών όπου οι δημοσιευμέ­νες λογιστικές καταστάσει­ς δεν απεικονίζο­υν την πραγματική κατάσταση.

Συνέλευση

Στις 10 Σεπτεμβρίο­υ θα πραγματοπο­ιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας (που ενημέρωσε επίσης ότι θα δημοσιεύσε­ι εξαμηνιαία οικονομική έκθεση στις 27/9). Μεσολαβούν δυόμισι μήνες, διάστημα στο οποίο ευελπιστού­με να έχει προχωρήσει η διαδικασία του οικονομικο­ύ ελέγχου ή/και άλλες πρωτοβουλί­ες για την αποκατάστα­ση της εμπιστοσύν­ης των επενδυτών. Μάλιστα στο επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να αποκλείετα­ι από την πλευρά της Fosun, βασικού μετόχου της, και νέα κίνηση πίεσης για ενημέρωση περί των οικονομικώ­ν της FF - σε συνέχεια του enquiry letter (17 Μαΐου). Πριν από την αξιολόγηση αυτών των στοιχείων προφανώς και δεν είναι σε θέση να αποφασίσει στρατηγικά για την επόμενη μέρα…

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece