Naftemporiki

Συνελήφθη ο CEO της Audi

Σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων

-

ΤAudi, ον διευθύνοντ­α σύμβουλο της

θυγατρικής της Volkswagen, Ρούπερτ Στάντλερ συνέλαβαν χθες οι γερμανικές αρχές, θέτοντάς τον υπό κράτηση, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσ­ε τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για το πλέον ανώτερο διοικητικό στέλεχος που συλλαμβάνε­ται έως τώρα στο πλαίσιο του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Οι εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου, οι οποίες στις αρχές του μηνός είχαν διευρύνει την έρευνα για την Audi, ανέφεραν ότι ο Ρούπερτ Στάντλερ συνελήφθη λόγω υποψιών ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνά τους για το σκάνδαλο, οδηγώντας τη Volkswagen σε κρίση σε επίπεδο ηγεσίας. Η είδηση της σύλληψης λαμβάνει χώρα τη στιγμή που ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις προσπαθεί να εισαγάγει μία νέα διάρθρωση μάνατζμεντ, συμπεριλαμ­βανομένου του κ. Στάντλερ, ώστε να επιταχύνει τη μεταστροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα μετά το σκάνδαλο με τα ντιζελοκίν­ητα. «Η εν λόγω σύλληψη αποτελεί ακόμη ένα μελανό σημείο στην υπόθεση της VW με τα ντίζελ. Περίπου τρία έτη αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με τα ντίζελ, παρεμβαίνε­ι η αστυνομία με ανάληψη δράσης κατά του διευθύνοντ­ος συμβούλου της Αudi» αναφέρουν αναλυτές.

Ο κ. Στάντλερ βρίσκεται στο στόχαστρο από τον Νοέμβριο του 2015, όταν η Audi παραδέχτηκ­ε ότι είχε επίσης εγκαταστήσ­ει παράνομο λογισμικό για να παραποιεί τις δοκιμές εκπομπών ρύπων. Οι εισαγγελικ­ές αρχές διερευνούν εάν ο κ. Στάντλερ ενήργησε αρκετά γρήγορα για να σταματήσει τη χειραγώγησ­η στα μοντέλα της Audi στην Ευρώπη όταν προέκυψε το πρόβλημα με τους ρύπους, όπως ανέφεραν πηγές.

 ??  ?? Σύμφωνα με τις εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου ο Ρούπερτ Στάντλερ συνελήφθη λόγω υποψιών ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για το λογισμικό που παραποιούσ­ε τις εκπομπές ρύπων.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου ο Ρούπερτ Στάντλερ συνελήφθη λόγω υποψιών ότι προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για το λογισμικό που παραποιούσ­ε τις εκπομπές ρύπων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece