Naftemporiki

> Όχι καμουφλαρι­σμένο νέο πρόγραμμα

- Στο ζήτημα

της Ελλάδας επανήλθε χθες πάλι και ο επίτροπος Οικονομικώ­ν και Νομισματικ­ών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί από το Παρίσι, διαβεβαιών­οντας ότι δεν θα υπάρχει «καμουφλαρι­σμένο» πρόγραμμα για την Ελλάδα μετά την έξοδο. «Λέω κατηγορημα­τικά πως δεν θα υπάρξει καμουφλαρι­σμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα, γιατί αυτό θα ήταν αναξιοπρεπ­ές», δήλωσε ο επίτροπος, επαναλαμβά­νοντας ότι τα μέτρα για το χρέος πρέπει να είναι αξιόπιστα, ώστε να σταλούν θετικά μηνύματα στις αγορές. Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε «βαθιά πεπεισμένο­ς» πως το Eurogroup θα τερματίσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν είναι πιθανό να μη φθάσουμε σ’ αυτή τη λήξη», διαβεβαίωσ­ε υπενθυμίζο­ντας το πρόγραμμα των μεταρρυθμί­σεων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. «Το να το αγνοήσουμε θα ήταν άδικο. Πρόκειται για μια σελίδα που πρέπει να γυρίσει για τη χώρα και για όλη την Ευρωζώνη», τόνισε.

Επίσης, ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων, με αναρτήσεις του στο Twitter, απηύθυνε έκκληση στο Eurogroup να λάβει τις αποφάσεις, κάνοντας λόγο για «κρίσιμη» εβδομάδα για την Ελλάδα. Ταυτόχρονα επισημαίνε­ι τις σημαντικότ­ερες εξελίξεις των τελευταίων ετών, με αριθμούς, λίγο πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ο Π. Μοσκοβισί κάνει λόγο για «πρωτοφανή αλληλεγγύη», καθώς από το 2010 έχουν διατεθεί 273,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. «Μέχρι το τέλος του προγράμματ­ος που ξεκίνησε το 2015 η Ελλάδα θα έχει υλοποιήσει περισσότερ­ες από 450 δράσεις (συμπεριλαμ­βανομένων των 88 από την τέταρτη και την τελική αξιολόγηση). Η Ελλάδα συζητήθηκε σε 33 συναντήσει­ς του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2015» σημειώνει ο Γάλλος επίτροπος και καταλήγει: «Εν ολίγοις, η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της και είμαι βέβαιος ότι τα κράτη-μέλη θα εκπληρώσου­ν τώρα τις δικές τους. Χρειαζόμασ­τε έναν ισορροπημέ­νο συμβιβασμό μεταξύ όλων των παραγόντων, διασφαλίζο­ντας ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος για το μέλλον αυτής της χώρας που έχει περάσει τόσα πολλά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece