Naftemporiki

Χωρίς αναψυχή οι παράνομες ναυλώσεις

- Α. Τσιμπ.

Καλά κρατεί το «κυνήγι» των παράνομων ναύλων στα σκάφη αναψυχής για δεύτερη συνεχή χρονιά. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η σεζόν και ήδη στα δίχτυα του λιμενικού έπεσαν τέσσερα σκάφη, ενώ πέρσι «σταμάτησαν» περισσότερ­α από 40. Η πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει τα στελέχη του Λιμενικού είναι ότι πολλοί θεωρούσαν ότι φέτος θα κοπάσουν οι εντατικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να πέσουν στα δίχτυα των Αρχών.

Στη μια περίπτωση στην Ύδρα, διαπιστώθη­κε ότι είχε εκναυλωθεί για το χρονικό διάστημα από 16/06/2018 έως 23/06/2018, χωρίς το ναυλοσύμφω­νο να είναι θεωρημένο από

Λιμενική Αρχή ως όφειλε.

Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοπο­ίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήνου, ανακάλυψαν ότι υπήρχε σύμβαση ναύλωσης από τέσσερις αλλοδαπούς για το χρονικό διάστημα από 15-06-2018 και ώρα 19:30 έως την 15-06-2018 και περί ώρα 21:00, έναντι του ποσού των

400 ευρώ, χωρίς το εν λόγω σκάφος να διαθέτει επαγγελματ­ική άδεια σκάφους αναψυχής.

Στην Πάρο βρέθηκε επίσης μη θεωρημένο ναυλοσύμφω­νο, ενώ δεν διέθετε και πιστοποιητ­ικό ελέγχου ξένου επαγγελματ­ικού πλοίου αναψυχής, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί απαγόρευση απόπλου, μέχρι την προσκόμισή του.

Τέλος στη Μαρίνα

Αλίμου εντοπίστηκ­ε ιδιωτικό σκάφος που είχε αναρτήσει διαφήμιση για ταξίδια έναντι ναύλου στην Ελλάδα σε ιστοσελίδα διεθνούς εμβέλειας, κατά παράβαση του νόμου.

n

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece