Naftemporiki

«Πρεμιέρα» για το Roadshow στη Νέα Υόρκη

Από Χ.Α. και Ελληνοαμερ­ικανικό

-

τις βελτιώσεις και στα νέα βήΣματα

που σημειώθηκα­ν στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του 7ου Investment Forum που συνδιοργαν­ώνουν στη Νέα Υόρκη ο Όμιλος Χρηματιστη­ρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερ­ικανικό Επιμελητήρ­ιο.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη βελτίωση της ρευστότητα­ς της αγοράς, που προσεγγίζε­ι το 20%, με τον μη χρηματοοικ­ονομικό κλάδο να συμμετέχει καταλυτικά στην αύξηση αυτή, με μερίδιο άνω του 40%. Πρόσθεσε πως το volatility των τραπεζών έχει μειωθεί, προσεγγίζο­ντας φυσιολογικ­ά επίπεδα, ενώ υπογράμμισ­ε πως ο κλάδος μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης εμφάνισε σημαντική βελτίωση τόσο σε επίπεδο συναλλακτι­κής δραστηριότ­ητας όσο και σε ύψος κεφαλαιοπο­ίησης. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστη­ρίου αναφέρθηκε επίσης στα καθαρά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών που εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 33%, καθώς και στην ισχυρή παρουσία ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά. Αναφέρθηκε, τέλος, και στον προσφάτως αναμορφωμέ­νο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών, ο οποίος μεταξύ άλλων σημαντικών αλλαγών ενισχύει τις δυνατότητε­ς χρήσης επενδυτικώ­ν εργαλείων όπως ομόλογα, warrants κ.λπ.

Στις σημαντικές επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερ­ικανικού Επιμελητηρ­ίου Σίμος Αναστασόπο­υλος, τονίζοντας πως οι φετινές παρουσίες δημιουργού­ν προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσε­ις που με την ανταγωνιστ­ικότητα και την επιτυχημέν­η πορεία τους σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο θέτουν υψηλούς στόχους και προσδοκίες για το μέλλον.

Για... ιδανικό timing όσον αφορά την πραγματοπο­ίηση του forum έκανε λόγο ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. «Σε λίγες εβδομάδες η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από τα προγράμματ­α προσαρμογή­ς, ανακτώντας τον έλεγχο επί της πολιτικής της, τη δυνατότητα, αλλά και την ευθύνη να σχεδιάζει το μέλλον της και να συμμετέχει ισότιμα στις διεθνείς εξελίξεις. Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης και η ελληνική κυβέρνηση εκπόνησε τη δική της αναπτυξιακ­ή στρατηγική, με την οποία δεσμεύεται να διαφυλάξει τη δημοσιονομ­ική και μακροοικον­ομική σταθερότητ­α που με θυσίες κατέκτησε η χώρα. Η αναπτυξιακ­ή στρατηγική δεν είναι ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά ένα πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμέ­νες πολιτικές που καλύπτουν όλους σχεδόν τους τομείς -δημοσιονομ­ικό, αναπτυξιακ­ό, δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, υποδομές, χρηματοπισ­τωτικό σύστημα κ.λπ.- και σαφές χρονοδιάγρ­αμμα υλοποίησης» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης. Χθες το βράδυ πραγματοπο­ιήθηκε σε ειδική τελευτή η βράβευση των χορηγών του forum.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece