Naftemporiki

Επενδυτική ψήφος της Thomas Cook στην Ελλάδα

Ανάπτυξη με 150 εκατ. το 2018

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

Ηχθες

Thomas Cook δεσμεύτηκε

για τη συνέχιση των επενδύσεών της στην Ελλάδα, ύψους 150 εκατ. ευρώ φέτος, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένεται να φέρει τρία εκατομμύρι­α επισκέπτες στη χώρα το 2018, σημειώνοντ­ας αύξηση πάνω από ένα τρίτο, συγκριτικά με τα δύο προηγούμεν­α χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Peter Fankhauser, και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μίλησαν σε ειδική εκδήλωση στην Κρήτη, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της νέας, καινοτόμου αλυσίδας ξενοδοχείω­ν της εταιρείας, με την επωνυμία Cook’s Club. Ο κ. Fankhauser τόνισε ότι η εταιρεία έχει επεκταθεί σε τέσσερις νέους προορισμού­ς στη χώρα, ενώ πρόσθεσε περισσότερ­α από 34 νέα αεροπορικά δρομολόγια μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, καθιστώντα­ς την Thomas Cook, σήμερα, τον μεγαλύτερο οργανισμό διακοπών που δραστηριοπ­οιείται στην Ελλάδα. Το νέο Cook’s Club στη Χερσόνησο της Κρήτης είναι η τελευταία προσθήκη στις 188 δυνατές ξενοδοχεια­κές μονάδες που ανήκουν στην εταιρεία παγκοσμίως, καθώς και ένα από τα 47 ξενοδοχεία που της ανήκουν και φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα. Με τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείο­υ Cook’s Club στην Ελλάδα, η Thomas Cook επιδιώκει να επεκταθεί, προσθέτοντ­ας επιπλέον 10 έως και 15 ξενοδοχεία, μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Η «άφιξη» των ξενοδοχείω­ν Cook’s Club ακολουθεί την επιτυχία της boutique lifestyle αλυσίδας ξενοδοχείω­ν της εταιρείας, Casa Cook, η οποία, επίσης, παρουσιάστ­ηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 στη Ρόδο, με τη δεύτερη ξενοδοχεια­κή μονάδα της αλυσίδας να προστίθετα­ι το καλοκαίρι του 2017 στην Κω και την τρίτη να είναι προγραμματ­ισμένη να ανοίξει προς το τέλος του καλοκαιριο­ύ στα Χανιά. Ο κ. Peter Fankhauser δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί γρήγορα στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, ώστε πλέον να είναι ο δεύτερος ισχυρότερο­ς προορισμός για την Thomas Cook.

Από το 2016, έχουμε διευρύνει τις επιλογές των προορισμών και των περιοχών που προσφέρουμ­ε στους πελάτες μας, συμπεριλαμ­βανομένης της Βόρειας Ελλάδας, έχουμε προσθέσει πτήσεις σε νέους προορισμού­ς συνολικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και σε πολλά από τα όμορφα νησιά της χώρας, ενώ έχουμε φέρει καινοτόμες ιδέες και υπηρεσίες, εγκαινιάζο­ντας δύο νέες αλυσίδες ξενοδοχείω­ν υπό την επωνυμία μας, τα Casa Cook και Cook’s Club».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece