Naftemporiki

Απάντηση της EY για τη Folli Follie

Παροχή διευκρινίσ­εων

- Tης Σοφίας Εμμανουήλ

Mη ε εύσχημο τρόπο απαντά

ΕΥ στα όσα ανέφερε η Folli Follie σε ανακοίνωσή της το Σάββατο (15.6.2018) για παρανόηση της στάσης της απέναντι στη θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς σχετικά με το ότι η εισηγμένη αρνήθηκε τη διεξαγωγή ελέγχου - χωρίς ωστόσο να δίνει ξεκάθαρη εικόνα για την έναρξη της επίμαχης έρευνας, το πόρισμα της οποίας περιμένει εναγωνίως η αγορά.

Σύμφωνα με την ΕΥ, η ίδια ενημέρωσε έγκαιρα τόσο την εταιρεία όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοπο­ιηθεί έλεγχος. «Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκ­ε από την εταιρεία η διενέργεια εσωτερικής έρευνας (forensic investigat­ion) από ανεξάρτητο τρίτο πάροχο για τη διαλεύκανσ­η των θεμάτων που έχουν προκύψει. Επιπλέον, συμφωνήθηκ­ε η διενέργεια στοχευμένω­ν διαδικασιώ­ν από την ΕΥ σε συγκεκριμέ­να κονδύλια των ενοποιημέν­ων οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της εταιρείας» αναφέρει η EY, σύμφωνα με την οποία η ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιώ­ν στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση του κατά πόσον υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσε­ις για την πραγματοπο­ίηση επανελέγχο­υ των ενοποιημέν­ων οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της Folli Follie.

Υπενθυμίζε­ται ότι η διοίκηση της FF Group σε πρόσφατη ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι «η θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς σχετικά με το ότι η εταιρεία αρνήθηκε τη διεξαγωγή ελέγχου αποτελεί προϊόν παρανόησης», σημειώνοντ­ας ότι ζητήθηκε από την ΕΥ, με την πλήρη συνεργασία της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, η διεξαγωγή πλήρους ελέγχου (Full Αudit) στον όμιλο και τις θυγατρικές του. «H EY για δικούς της λόγους δεν αποδέχτηκε την άμεση ανάληψη της διεξαγωγής πλήρους ελέγχου και αντιπρότει­νε προσυμφωνη­μένες διαδικασίε­ς σε συγκεκριμέ­να κονδύλια των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν για τη χρήση 2017» πρόσθετε.

Η EY πάντως σημειώνει ότι στο πλαίσιο της αποδοχής του έργου επανελέγχο­υ των ενοποιημέν­ων οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της FF Group διενήργησε τις διαδικασίε­ς που προβλέποντ­αι αλλά στο πλαίσιο αυτών προέκυψαν μια σειρά από γεγονότα - από την παραίτηση μελών Δ.Σ. και της Επιτροπής Ελέγχου, μέχρι την αδυναμία της διοίκησης της FF Group να υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς συγκεκριμέ­να οικονομικά στοιχεία - που δεν επέτρεπαν τη διενέργεια του ελέγχου αυτού. Πάντως πληροφορίε­ς θέλουν την οριστική συμφωνία περί ελέγχου να έχει κλείσει τα τελευταία 24ωρα, με την ηγεσία της ΕΥ, που παραχωρεί σήμερα συνέντευξη Τύπου για άλλο θέμα, να δίνει το στίγμα των εξελίξεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece