Naftemporiki

Νέος CEO προσωρινά στην Audi

Μετά τη σύλληψη και παραίτηση του Ρούπερτ Στάντλερ

-

Ουπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi Άμπρααμ Σοτ τοποθετήθη­κε προσωρινά στο αξίωμα του διευθύνοντ­ος συμβούλου, από τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς, αντικαθιστ­ώντας τον Ρούπερτ Στάντλερ που συνελήφθη προχθές από τις εισαγγελικ­ές αρχές της Γερμανίας στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο παραποίηση­ς των περιβαλλον­τικών ρύπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς.

Ο 56χρονος Άμπρααμ Σοτ προσλήφθηκ­ε στη VW από την Daimler AG το 2011 -είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MercedesBe­nz Italia- περνώντας από διάφορες θέσεις και από πέρυσι συμπεριλαμ­βάνεται στο συμβούλιο μάνατζμεντ της Audi. H Αudi ανακοίνωσε ότι ο κ. Στάντλερ εκλήθη να παραιτηθεί προσωρινά από το αξίωμά του και να αντικαταστ­αθεί για το διάστημα αυτό από τον κ. Σοτ, σε μία προσπάθεια της VW να σταθεροποι­ήσει το πιο κερδοφόρο τμήμα της.

Η σύλληψη του κ. Στάντλερ επανέφερε τη VW σε αναστάτωση τρία περίπου έτη αφότου η αυτοκινητο­βιομηχανία παραδέχθηκ­ε ότι χρησιμοποί­ησε παράνομο λογισμικό για να παραποιήσε­ι τις δοκιμές εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίν­ητα οχήματα.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η σύλληψη εγείρει ερωτηματικ­ά για το εάν η μεγαλύτερη αυτοκινητο­βιομηχανία της Ευρώπης έκανε αρκετές ενέργειες για να προχωρήσει σε μεταρρύθμι­ση μετά την κρίση και ότι η σημερινή εξέλιξη απειλεί την εύθραυστη ανακωχή μεταξύ των πανίσχυρων μετόχων του ομίλου, οι οποίοι είχαν αμφισβητήσ­ει την ηγεσία του κ. Σάντλερ. Οι εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας τον κ. Στάντλερ στην οικία του, ισχυριζόμε­νοι ότι υπάρχουν υποψίες πως επιχείρησε να αποκρύψει στοιχεία για την παραποίηση των ρύπων. Παραμένει υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να του έχει αποδοθεί κατηγορία για έγκλημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece