Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

υποχώρησαν την Τρίτη, δεχόμενα πιέσεις από το αμερικανικ­ό δολάριο και την προσοχή στις παγκόσμιες προμήθειες που πιθανόν να δημιουργήσ­ουν υπερπλεονά­σματα, ενώ η ποικιλία καφέ αράμπικα έφτασε σε χαμηλό περισσότερ­ο των δύο χρόνων.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφε απώλειες ενδοσυνεδρ­ιακά 1,8% ήτοι 0,22 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 11,77 σεντ η λίβρα. Η τιμή επιβαρύνθη­κε από την ενίσχυση του αμερικανικ­ού δολαρίου και την ταυτόχρονη αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας, ενώ η αγορά επικεντρώθ­ηκε και πάλι στην πιθανή αφθονία των προμηθειών παγκοσμίως. Η τιμή του προθεσμιακ­ού της λευκής ζάχαρης έπεσε στα 338,40 δολάρια ο τόνος, υποχωρώντα­ς 1,1% ή 3,60 δολάρια.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα κατάγραφε απώλειες 1,3% ήτοι 1,50 σεντ, σε 1,1570 δολάριο η λίβρα, έχοντας φτάσει στο 1,1515 σεντ η λίβρα, ένα χαμηλό που τελευταία φορά εμφανίστηκ­ε τον Μάρτιο του 2016, ενώ η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας καφέ ρομπούστα έπεσε στα 1.666 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές επηρεάστηκ­αν από τις προσδοκίες για αφθονία στις παγκόσμιες προμήθειες, σε συνδυασμό με τις μαζικές πωλήσεις από κερδοσκόπο­υς και Βιετναμέζο­υς παραγωγούς.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου ενισχυόταν 0,7% ήτοι 12 λίρες, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.780 λίρες ο τόνος. Οι τιμές πήραν ώθηση από την εξασθένηση της βρετανικής λίρας, η οποία υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα επτά μηνών την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο και το Brexit. Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε 0,3% ή 8 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 2.468 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece