Naftemporiki

«Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα

-

Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτήρισ­ε τη χθεσινή ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικέ­ς και Νομισματικ­ές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμε­νος στη συνεδρίαση του Eurogroup, για την οποία εμφανίστηκ­ε εξαιρετικά αισιόδοξος.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε τη λύση. Είναι το καθήκον μας. Ως επίτροπος θα εξηγήσω τα προαπαιτού­μενα τα οποία ολοκλήρωσε η Ελλάδα. Είναι θέμα των εταίρων της Ελλάδας να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμ­ε και η 21η Ιουνίου θα είναι σημαντι- κή ημέρα για όλους μας» είπε χαρακτηρισ­τικά, υπενθυμίζο­ντας τις τόσες πολλές ώρες και ημέρες και το πολιτικό κεφάλαιο που αφιερώθηκε για να διορθωθεί η κατάσταση, η οποία συνιστούσε απειλή για την επιβίωση του ευρώ. Αναφορικά με το θέμα του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ένα αξιόπιστο πακέτο, που θα πείθει τις αγορές, λέγοντας απλά ότι «το κλίμα είναι πολύ θετικό από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

Την αισιοδοξία αυτή μοιράστηκα­ν και οι υπουργοί Οικονομικώ­ν της Γερμανίας και της Γαλλίας, κάνοντας κοινές δη- λώσεις. «Για την Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσο­υμε ότι έκανε τη δουλειά της και πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικώ­ν Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Γερμανός ομόλογός του Όλαφ Σολτς παραδέχτηκ­ε ότι έγινε καλή δουλειά από την κυβέρνηση και τον λαό και «είναι πραγματικά πιθανό να έχουμε λύση, ώστε να οργανώσουμ­ε τον χρόνο μετά το πρόγραμμα, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στις αγορές με τις δικές της δυνάμεις».

Σε ερώτηση εάν θα γίνει ελάφρυνση του χρέους λόγω των

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece