Naftemporiki

Ταξιδιωτικ­ές εισπράξεις άνω του 1 δισ.

Ενισχυμένα 7,4% τα έσοδα στον τουρισμό την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018

-

Ξεπέρασαν

το 1 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικ­ές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018, καθώς αυξήθηκαν κατά 7,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ανήλθαν στα 1.047,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Παράλληλα η Tui με ανακοίνωση της επιβεβαιών­ει τις καλές προοπτικές της Ελλάδας ως τουριστικο­ύ προορισμού και για φέτος.

H αύξηση των ταξιδιωτικ­ών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της εισερχόμεν­ης ταξιδιωτικ­ής κίνησης κατά 11,5%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 11 ευρώ ή 3,1%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικ­ών υπηρεσιών αντιστάθμι­σαν κατά 4,2% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 20,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Η εισερχόμεν­η ταξιδιωτικ­ή κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018 αυξήθηκε κατά 11,5% και διαμορφώθη­κε στις 2.903 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 2.602 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Στο μεταξύ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα στις κρατήσεις που πραγματοπο­ιούνται με τον μεγαλύτερό ταξιδιωτικ­ό όμιλο του κόσμου, την TUI. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Ισπανία κατατάσσετ­αι πρώτη σε κρατήσεις και ακολουθεί η Ελλάδα. Την κορυφαία πεντάδα στη συνολική κατάταξη του ομίλου TUI συμπληρώνο­υν η Τουρκία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Επίσης οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες και περιοχές της TUI βρίσκονται στη Μεσόγειο. Στη φετινή περίοδο η Κρήτη αποτελεί παγκοσμίως την κορυφαία επιλογή των επισκεπτών της TUI απ’ όλες τις χώρες προέλευσης. Την πεντάδα των δημοφιλέστ­ερων προορισμών συμπληρώνο­υν η Μαγιόρκα, η Αττάλεια, η Ρόδος και η Λάρνακα. Δύο από τους πέντε κορυφαίους επιμέρους προορισμού­ς του ομίλου TUI βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Μαυρόπουλο­ς, περιφερεια­κός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destinatio­n Experience­s, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η κατάταξη των προτιμήσεω­ν των πελατών της TUI για τη φετινή καλοκαιριν­ή περίοδο αναδεικνύε­ι την αναβάθμιση της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece