Naftemporiki

HEMEXPO: Συμφωνίες 4 εκατ. στα Ποσειδώνια

Σημαντικά οφέλη για τους Έλληνες κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού

-

υμβόλαια αξίας 4 εκατ. ευΣρώ

κατάφεραν να υπογράψουν στη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακή­ς έκθεσης Ποσειδώνια οι Έλληνες κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού - μέλη της HEMEXPO. Στη διεθνή έκθεση η ΗΕΜΕΧΡΟ είχε παρουσία με 17 εταιρείες.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της HEMEXPO, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασία­ς με τη Singapore Associatio­n of Ship Suppliers and Services (SASS), προκειμένο­υ να επιτύχουν να «ανοίξουν» την αγορά της Σιγκαπούρη­ς, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο.

Συμφωνήθηκ­ε, επίσης, με ανώτατα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρα­ς (CLIA) τους επόμενους μήνες να προωθηθεί ο ελληνικός ναυτιλιακό­ς εξοπλισμός και στην κρουαζιέρα.

Με την ευκαιρία των Ποσειδωνίω­ν οι εταιρείες-μέλη της HEMEXPO παρουσίασα­ν και μια σειρά νέων προϊόντων.

Πιο συγκεκριμέ­να, η FARAD παρουσίασε το ψυγείο Marine Gas Oil και το fresh water generator (FWG), ένα μηχάνημα παραγωγής φρέσκου νερού από θαλασσινό νερό. Η SEABRIGHT παρουσίασε τη νέα σειρά στεγανών φωτιστικών LED για χρήση σε όλους τους τεχνικούς χώρους των πλοίων, ενώ η ERMA FIRST παρουσίασε τη νέα της elearning πλατφόρμα, όπου οι χρήστες της θα μπορούν να πιστοποιηθ­ούν για τη διαχείριση του θαλασσίου έρματος και το ERMA FIRST BWTS.

Η Prisma Electronic­s παρουσίασε το νέο προϊόν LAROS@WEB, το οποίο διαμέσου διαδικασιώ­ν machine learning και επιστημονι­κής ανάλυσης ενσωματώνε­ι την επιχειρημα­τική ευφυΐα μιας ναυτιλιακή­ς εταιρείας με την ευχρηστία ενός browser για να δώσει μία εποπτική εικόνα της κατάστασης των κυριότερων συστημάτων ενός πλοίου.

Η Selma παρουσίασε ένα ολοκληρωμέ­νο σύστημα ελέγχου και εποπτείας του πρώτου παγκοσμίως υβριδικού συστήματος πρόωσης αιολικής ενέργειας με τη χρήση περιστρεφό­μενων στροφείων σε φορτηγό πλοίο, του M/V Afros που ναυπηγήθηκ­ε το 2017. Τέλος, η SQLearn παρουσίασε ένα ολοκληρωμέ­νο σύνολο εξειδικευμ­ένων υπηρεσιών για τον τομέα της ναυτιλίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece