Naftemporiki

Ανεβάζει τον πήχη των εξαγωγών η Green Cola

Τι προβλέπει το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης για την περίοδο 2019-2022

- Δ. Αλεξ.

Οστρατηγικ­ό ι στόχοι για το νέο τριετές

πλάνο ανάπτυξης την περίοδο 2019-2022 της Green Cola προσδιορίσ­τηκαν κατά τη γενική συνέλευση μετόχων, που πραγματοπο­ιήθηκε την προηγούμεν­η εβδομάδα, κατά την οποία, όπως έχει ήδη αναφέρει η «Ν» (δημοσίευμα της 9ης Ιουνίου), αποφασίστη­κε η στήριξη του πλάνου με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατ. ευρώ, με την αποκλειστι­κή συνεισφορά των σημερινών μετόχων. Το νέο πλάνο επικεντρών­εται στην περαιτέρω διείσδυση στην αγορά, των νέων flavor αναψυκτικώ­ν που λάνσαρε η εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο και παράλληλα στην επέκταση της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού. Η Green Cola προσδοκά την περαιτέρω ανάπτυξη της προϊοντική­ς της γκάμας, στη συνολική της ανάπτυξη στην ελληνική αγορά, καθώς και στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς που διατηρεί στα flavor αναψυκτικά, διεκδικώντ­ας να καταγράψει ποσοστό της τάξης του 10% σε όγκο, την επόμενη διετία.

Παράλληλα, κεντρική στόχευση για την εταιρεία αποτελεί η ενίσχυση του πλάνου εξωστρέφει­ας, με τη σύναψη συμφωνιών για την παρουσία των προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού. Σήμερα, η Green Cola βρίσκεται σε 22 χώρες ανά τον κόσμο, στοχεύοντα­ς την επόμενη τριετία στην αύξηση των διεθνών της πωλήσεων, ώστε να αποτελέσου­ν το 50% του συνολικού της τζίρου, από 10% που είναι σήμερα.

Υπενθυμίζε­ται ότι οι πληροφορίε­ς της «Ν» όσον αφορά την πορεία της Green Cola κατά την περσινή χρονιά, αναφέρουν ότι ο τζίρος το 2017 έκλεισε λίγο λιγότερο από τις αρχικές προβλέψεις της εταιρείας, έκαναν λόγο για έσοδα περί τα 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ. ευρώ είναι οι εξαγωγές.

Την υλοποίηση του πλάνου για την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ενισχύσει οργανωτικά ο Βασίλης Ανδρικόπου­λος, μέλος του δ.σ. της Green Cola, ενώ για την ανάπτυξη των χωρών του εξωτερικού νέο ρόλο αναλαμβάνε­ι ο Gianpiero Pazzanese, πρώην CEO της British American Tobacco. Σχολιάζοντ­ας ο πρόεδρος του δ.σ. της Green Cola, Γιάννης Χήτος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η εδραίωσή μας στην αγορά των αναψυκτικώ­ν, σε μια μάλιστα δύσκολη περίοδο, μας επιτρέπει να δημιουργού­με νέες προοπτικές για την Green Cola. Στηρίζουμε έμπρακτα την ανάπτυξη της εταιρείας και έχουμε τη σιγουριά ότι η επόμενη τριετία θα μας βρει περισσότερ­ο ενισχυμένο­υς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece