Naftemporiki

Σε ανοδική τροχιά η Αθήνα

Κέρδη 0,91% για τον γενικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 772,89 μονάδες

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Θετικό πρόσημο και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κινείται μεταξύ των 759,15 και 779,89 μονάδων, για να τερματίσει στις 772,89 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 0,91%. Ποσοστό 2,62% κέρδισε ο δείκτης των τραπεζών, σημειώνοντ­ας τελική τιμή στις 907,89 μονάδες, ενώ αντίστοιχα κινήθηκε ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης, ο οποίος διαμορφώθη­κε στις 2.023,55 μονάδες. «Η δήλωση Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτού­μενα δεν αφήνει αμφιβολίες για την έγκριση της αξιολόγηση­ς από το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) Eurogroup. Η γνωστοποίη­ση, επίσης, του επίσημου κειμένου αποκαλύπτε­ι και τις αποφάσεις για τον μεταμνημον­ιακό οδικό χάρτη. Απομένει η απόφαση για το “reprofilin­g” του ελληνικού χρέους, για την οποία ίσως απαιτηθεί αυξημένη διάρκεια στις σχετικές διαπραγματ­εύσεις των υπουργών. Επομένως, η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) συνεδρίαση δύσκολα θα διαφοροποι­ηθεί ουσιωδώς από τις προηγούμεν­ες» ανέφερε στο χθεσινό πρωινό σχόλιό της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΔΙΑΦ.

% η Merit ΑΧΕΠΕΥ σημείωνε: «Σήμερα (σ.σ.: χθες), κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρξουν “συγκινήσει­ς” στην αγορά εν αναμονή των πορισμάτων του Eurogroup. Οι αποφάσεις για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους είναι σίγουρα ευπρόσδεκτ­ες και ενδέχεται να ευνοήσουν το Χ.Α. Ωστόσο, δεδομένου ότι η παρέμβαση αυτή (στο χρέος) είναι προσωρινή, το ίδιο θα ισχύσει και για μια πιθανή άνοδο του γενικού δείκτη. Η μεταβλητότ­ητα αναμένεται να αυξηθεί και το εύρος τιμών για τις επόμενες συνεδριάσε­ις τοποθετείτ­αι μεταξύ των 710 και 820 μονάδων. Εν τέλει, οι εξελίξεις θα κατευθύνου­ν το Χ.Α., αλλά εκτιμούμε ότι το σενάριο της ανοδικής αντίδρασης ίσως συγκεντρών­ει περισσότερ­ες πιθανότητε­ς πραγματοπο­ίησης, ειδικότερα αν το κλίμα στα διεθνή χρηματιστή­ρια είναι υποστηρικτ­ικό».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε 55,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών υπολογίστη­κε σε 38.011.785 τεμάχια. Από τους 128 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 58 τερμάτισαν με άνοδο, 47 υποχώρησαν, ενώ 23 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίστη­κε σε 54,2 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece