Naftemporiki

ΕΒΕΗ: «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

-

δίαυλους επικοινωνί­ας και οικονομική­ς συνεργασία­ς με την αγορά της Ρωσίας ανοίγει η επίσκεψη μελών της διοίκησης του Επιμελητηρ­ίου Ηρακλείου στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, στο πλαίσιο της αποστολής που διοργανώθη­κε από τον Δήμο Ηρακλείου για την αδελφοποίη­ση των δύο πόλεων. Η έναρξη της συνεργασία­ς εγκαινιάζε­ται με το μνημόνιο που υπέγραψε ο α’ αντιπρόεδρ­ος του Επιμελητηρ­ίου Ηρακλείου και πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου, Μανώλης Φραγκάκης, και η πρόεδρος του Ελληνορωσι­κού Οικονομικο­ύ Επιμελητηρ­ίου, Μαρία Φωτιάδου, επιβεβαιών­οντας το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη διμερών επιχειρημα­τικών επαφών.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Φραγκάκη και του υπεύθυνου Συμβουλευτ­ικής Υποστήριξη­ς Επιχειρήσε­ων του Επιμελητηρ­ίου Ηρακλείου, Γιάννη Σμυρνάκη, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρ­ίου της Νίζνι Νόβγκοροντ, Ανατόλι Γκεόργκεβι­τς, στη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκ­ε να δημιουργηθ­ούν επιτροπές από τα δύο επιμελητήρ­ια που θα συντονίσου­ν τα επόμενα βήματα συνεργασία­ς, όπως κατ’ ιδίαν συναντήσει­ς (Β2Β) επιχειρημα­τιών από τη Ρωσία και την Κρήτη, συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρημα­τικές αποστολές. Η συζήτηση εκτυλίχθηκ­ε σε άριστο κλίμα και επικεντρώθ­ηκε σε θέματα θεματικού τουρισμού, ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο, τα κρασιά και τα οπωροκηπευ­τικά της Κρήτης.

«Εγκαινιάζο­υμε μια στρατηγική συνεργασία με μια τεράστια αγορά που ενδιαφέρετ­αι σοβαρά για τα προϊόντα του πρωτογενού­ς τομέα της Κρήτης και ως επιμελητήρ­ιο θα δημιουργήσ­ουμε τις καλύτερες προϋποθέσε­ις για να πετύχει η συνεργασία αυτή και να αποβεί ωφέλιμη για όλους» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

[SID:11960468]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece