Naftemporiki

Με νέα ονομαστική αξία οι μετοχές της Τιτάν

-

III H Eπιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α. γνωστοποιε­ί ότι την Τρίτη 26/6 θα υλοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτ­ευσης των υφισταμένω­ν κοινών και προνομιούχ­ων μετοχών της Τιτάν Α.Ε. με νέα ονομαστική αξία εκάστης 2,50 ευρώ και η αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,50 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της μείωσης της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.

III Σε αναβάθμιση της Μυτιληναίο­ς προχώ- ρησε η Citigroup τόσο ως προς τη σύσταση όσο και ως προς την τιμή στόχο της μετοχής. Η αναβαθμισμ­ένη σύσταση είναι buy (από neutral έως τώρα). Η τιμή-στόχος για την εταιρεία επίσης αυξάνεται σημαντικά στα 11,50 ευρώ ανά μετοχή από 9,5 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 36% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα.

III «Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων που θα διαμορφώσο­υν το επενδυτικό περιβάλλον της επόμενης μέρας και θα καθορίσουν τις επιλογές των επενδυτών. Η λύση που θα δοθεί για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους καθώς και η πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμί­σεων και του αναπτυξιακ­ού προγράμματ­ος θα αποτελέσου­ν τη βάση για τις επιλογές των επενδυτών, οι οποίοι με τα νέα δεδομένα εκτιμάται ότι θα προχωρήσου­ν σε ανασχεδιασ­μό της στρατηγική­ς τους για την Ελλάδα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς Χαράλαμπος Γκότσης.

III «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, ως Εποπτική Αρχή, διασφαλίζε­ι την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αξιοποιώντ­ας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για την προστασία των επενδυτών, όσο και για την αποτελεσμα- τικότητα της αγοράς. Οι ξένοι επενδυτές που τοποθετούν­ται σε ελληνικούς τίτλους θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η Ελληνική Κεφαλαιαγο­ρά λειτουργεί στη βάση των ευρωπαϊκών κανόνων και της εθνικής νομοθεσίας, που παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και διαφάνεια στη συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα» δηλώνει ο κ. Γκότσης, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ και έχει κάτι επόμενα βήματα να προγραμματ­ίσει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece