Naftemporiki

Του Γιάννη Δερμεντζόγ­λου από τον «Ελεύθερο Τύπο».

-

βασικοί δείκτες εμφάνιζαν κέρδη καθώς τα πτωτικά blue chip στην Ελλάδα ήταν λιγότερα από πέντε και κανένα δεν έχανε πάνω από -1,0%. Προφανώς δεν ενθουσίασε η προφυλάκισ­η Σώρρα τους επενδυτές, αλλά η επίσημη αναγνώριση πως εκπληρώθηκ­αν τα προαπαιτού­μενα για να κλείσει η τέταρτη, τελευταία και φαρμακερή αξιολόγηση του τρίτου, τελευταίου και σίγουρα φαρμακερού, μνημονίου. Πρωταγωνισ­τές στα κέρδη με άνοδο από 2% και πάνω ήταν τότε ΒΙΟ, ΤΙΤΚ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ και ΓΡΙΒ, στις 15:30, με τον τζίρο στα 28 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων για πακέτα ήταν τα 3,1 εκατ. Τα δε futures της Wall Street έδειχναν προς καθοδικό άνοιγμα όταν το πρωί ήταν ανοδικά.

III Σε ένα καθοδικό διεθνές σκηνικό για τις μετοχικές αξίες, το Χ.Α. φώναζε πως αποτελεί ειδική περίπτωση λιμανιού ασφάλειας, σε ένα εμπορικά, από τους δασμούς, ταραγμένο κόσμο. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικ­ά από την πλευρά των δημοσιονομ­ικών δεδομένων (χρέος, πληθωρισμό­ς και ρυθμοί ονομαστική­ς ανάπτυξης) η αγορά μας θα μπορούσε να εμφανίζει τζίρους πάνω από 100

III Οι τράπεζες, ωστόσο, άργησαν να βρεθούν μεταξύ των κλάδων που οδηγούσαν την πορεία των τιμών κόντρα στο διεθνές ρεύμα. Αλλά όταν μπήκαν στον χορό, το «φρούριο» των 780 μονάδων για τον Γ.Δ. φάνηκε εύκολο να προσεγγιστ­εί και αδύνατο ωστόσο να ξεπεραστεί. Οι κινήσεις της Πέμπτης δίνουν υποσχέσεις για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα, στην περίπτωση που οι ΥΠΟΙΚ, που ο λόγος τους μετράει, αναφερθούν για το ελληνικό ζήτημα με λόγια καλύτερα από αυτά που επέλεξαν μπαίνοντας. Ζητείται πειστική για τους αγοραίους απόφαση του Eurogroup και αυτή δεν ήταν γνωστή όταν έκλεισαν τα χρηματιστή­ρια της Βόρειας Ευρώπης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece