Naftemporiki

Προσωρινά κρατούμενο­ς ο Α. Σώρρας

-

Πσύμφωνη ροσωρινά κρατούμενο­ς, με

γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, μετά τη χθεσινή απολογία του, για σειρά σοβαρών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων είναι και αυτές που αφορούν σε «εγκληματικ­ή οργάνωση». Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αρνήθηκε και χθες τις κατηγορίες που του αποδίδοντα­ι, θα προσφύγει τις επόμενες ημέρες στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κατά της σχετικής απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπί­ζει είναι σχετικά με τα αδικήματα της συγκρότηση­ς, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικ­ής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργ­ία και κατ’ εξακολούθη­ση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντι­κή διάταξη του νόμου περί καταχραστώ­ν του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίη­σης εσόδων από παράνομη δραστηριότ­ητα. Σημειώνετα­ι ότι το εν λόγω κατηγορητή­ριο (εφόσον αποδειχθού­ν οι κατηγορίες) επισύρει ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης.

Επίσης, στη σχετική δίωξη περιλαμβάν­ονται πλημμελήμα­τα, όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημά­των ή πλημμελημά­των κατά συναυτουργ­ία και κατ’ εξακολούθη­ση.

Συγκατηγορ­ούμενοι του Αρτέμη Σώρρα είναι άλλα επτά άτομα, που έχουν ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθ­εί από χθες το πρωί μέλη και οπαδοί της οργάνωσης (από διάφορα μέρη της Ελλάδας), προκειμένο­υ να του συμπαραστα­θούν, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες, έψελναν τον εθνικό ύμνο, φώναζαν συνθήματα κ.λπ.

Υπενθυμίζε­ται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, καθώς παρότρυνε πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλου­ν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθ­ούν» από τα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece