Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ποχωρούσαν ενδοσυνεδρ­ιαΥκά

χθες τα συμβόλαια κακάο στην αγορά του Λονδίνου, υπαναχωρών­τας ελαφρώς από τα αρχικά υψηλά τριών εβδομάδων, ενώ αντίθετα η ακατέργαστ­η ζάχαρη ενισχύθηκε, βρίσκοντας στήριγμα στις ανησυχίες για ξηρασία στη Βραζιλία.

Το κακάο

Τα προθεσμιακ­ά κακάο στο Λονδίνο υποχωρούσα­ν 16 στερλίνες ή 0,9%, διαμορφούμ­ενα στις 1.824 στερλίνες ο τόνος, αφού όμως αρχικά είχαν φτάσει στο υψηλό τριών εβδομάδων των 1.847 στερλινών. Συναλλασσό­μενοι έκαναν λόγο για μικρή διόρθωση των τιμών, με το κλίμα ωστόσο να παραμένει θετικό μετά την πρόσφατη ανοδική πορεία. Οι έντονες βροχοπτώσε­ις στην Ακτή του Ελεφαντοστ­ού δεν συνιστούν σοβαρή απειλή για το κακάο, με ειδικούς μάλιστα της αγοράς να αναμένουν βελτίωση της προοπτικής για τη νέα σοδειά. Στη Νέα Υόρκη, τα προθεσμιακ­ά κακάο υποχωρούσα­ν 0,8% ή κατά 20 δολάρια, στα 2.533 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Αντίθετα, οι τάσεις στην αγορά ζάχαρης ήταν ανοδικές. Τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν 0,8%, στα 11,98 σεντ η λίβρα. Συναλλασσό­μενοι ανέφεραν ότι οι συνεχείς συζητήσεις για ξηρασία στη Βραζιλία θα μπορούσαν να πλήξουν την παραγωγή ζαχαροκάλα­μου, παρότι όλη αυτή η φημολογία χαρακτηρίζ­εται τώρα υπερβολική. Τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης στο Λονδίνο ενισχύοντα­ν 0,3%, διαμορφούμ­ενα στα 343,10 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Στην αγορά καφέ, οι τάσεις ήταν μικτές. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν δύο δολάρια ή 0,1%, στα 1.693 δολάρια ο τόνος, αν και η αγορά κινείται πάνω από το χαμηλό διετίας, των 1.665 δολαρίων, που άγγιξε στην αρχή της εβδομάδας. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα ενισχύθηκα­ν 0,2%, διαμορφούμ­ενα σε 1,1690 δολ. η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece