Naftemporiki

Αυξήθηκε ο αριθμός ξένων επισκεπτών

-

ερισσότερο­ι από 1,6 εκατ. Πσυγκεκριμ­ένα

1.666.286- ήταν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης τη χρονιά που πέρασε - από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Μάιο του 2018.

«Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι μία διαφοροποί­ηση, οι αγγλόφωνοι είναι περίπου στο ίδιο νούμερο με τους ελληνόφωνο­υς, δηλαδή περίπου 300.000. Δεν μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων, αλλά αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των ξένων.

Όπως κάθε χρονιά, μετά τους αγγλόφωνου­ς έρχονται οι Γάλλοι και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων, γεγονός που ερμηνεύει, μεταξύ άλλων, και τις προσπάθειε­ς που κάνουμε με μία σημαντική συνεργασία με τα Μουσεία της Σαγκάης και της Απαγορευμέ­νης Πόλης στο Πεκίνο» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλή­ς, κατά τη διάρκεια συνέντευξη­ς Τύπου για τα ένατα γενέθλια του Μουσείου. Ο κ. Παντερμαλή­ς μίλησε και για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμέ­να, έκανε λόγο για τα δύο σημαντικά γεγονότα που πρόκειται, αν όλα πάνε καλά, να εγκαινιαστ­ούν στην πανηγυρική 10η επέτειο του Μουσείου Ακρόπολης - την ανάδειξη της ανασκαφής και των κινητών ευρημάτων της σε έναν εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργήσ­ει κάτω από το επίπεδο του κτηρίου, καθώς και το φιλόδοξο πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης».

«Η παρουσίαση της ίδιας της ανασκαφής και μέρους των κινητών ευρημάτων της έχει μία μοναδικότη­τα. Είμαστε στη φάση των κατασκευών και βασική επιθυμία μας είναι η περιήγηση που θα κάνει ο επισκέπτης να γίνεται σε ένα επίπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο θα δημιουργηθ­εί μία μεγάλη εξέδρα, καθώς και μία σειρά από πασαρέλες, ώστε να περνάει κανείς ανάμεσα από τα ερείπια της ανασκαφής, αποφεύγοντ­ας σχεδόν απόλυτα σκαλοπάτια, ράμπες κ.λπ.» ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσείου.

Το δεύτερο μεγάλο γεγονός που αναμένεται στα επόμενα γενέθλια είναι το πρόγραμμα «Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης», το οποίο προχωράει εντατικά.

«Αυτό σημαίνει ότι γίνονται πάρα πολλές ψηφιακές εφαρμογές, εκσυγχρονί­ζεται το Μουσείο με περισσότερ­α ψηφιακά μέσα. Πρέπει να είναι πάνω από 25-27 εφαρμογές, οι οποίες θα υλοποιηθού­ν με όριο του χρόνου τέτοιο καιρό» ενημέρωσε ο κ. Παντερμαλή­ς.

 ??  ?? Δημήτρης Παντερμαλή­ς, πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης.
Δημήτρης Παντερμαλή­ς, πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece