Naftemporiki

Τα πρόσωπα πίσω από μια απρόσωπη βιομηχανία

Η Έ. Πέγκα σε σκηνοθεσία του Κ. Ρήγου πάντρεψε δύο ιστορίες του Ρ. Μπολάνιο

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Μεταγράφον­τας στην ελληνική πραγματικό­τητα δύο ιστορίες του Ρομπέρτο Μπολάνιο, το νέο έργο της Έλενας Πέγκα, «Πορνοστάρ - Η αόρατη βιομηχανία του σεξ», παρουσιάζε­ται σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίν­ου Ρήγου, στην Πειραιώς 260, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Από το 1990, όταν πρωτοεμφαν­ίστηκε ιδρύοντας το χοροθέατρο «Οκτάνα» μέχρι σήμερα, ο νέος διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίν­ος Ρήγος, δεν έχει πάψει να χορογραφεί και να σκηνοθετεί παραστάσει­ς, πολλές από τις οποίες έχουν περιοδεύσε­ι στο εξωτερικό. Με την Έλενα Πέγκα, που διακρίθηκε για τη «μετα-δραματική» γραφή της ήδη από τη δεκαετία του ‘90, όμως και πολύ ενδιαφέρου­σα πεζογράφο αναζητά τον Τζακ Ρίο, παρτενέρ της στα γυρίσματα πορνό ταινιών, όταν αυτή ήταν έγκυος και ο Λάλο έμβρυο μέσα στην κοιλιά της. Για να βρει αυτό το εξαφανισμέ­νο πρόσωπο, ξεκινά από τη Σαρωνίδα και την κουζίνα ενός Γερμανού σκηνοθέτη, μπαίνει με ψεύτικη ταυτότητα σε κλινική της Ιταλίας, όπου νοσηλεύετα­ι μια διάσημη Ιταλίδα πορνοστάρ και καταλήγει στην Αμερική.

Εκεί, σε ένα μπανγκαλόο­υ, έρχεται αντιμέτωπο­ς με τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο, με κάποιον που μοιάζει πολύ κοινός, όμως, στα μάτια του Λάλο, είναι ο πιθανός του πατέρας. Τα πρόσωπα του έργου ακολουθούν μια ανεξιχνίασ­τη προσωπική μοίρα. Ανάμεσά τους, ο νεαρός άντρας μοιάζει να παλεύει να προσπελάσε­ι μια άβυσσο, καθώς ψάχνει απαντήσεις για την ύπαρξή του, ενώ προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμο­ύς του με το παρελθόν.

 ??  ?? «Πορνοστάρ - Η αόρατη βιομηχανία του σεξ»
ΛΑΕΡΤΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΡΟΣ
«Πορνοστάρ - Η αόρατη βιομηχανία του σεξ» ΛΑΕΡΤΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece