Naftemporiki

Σταθεί στα πόδια της»

-

Στην επικύρωση της συμφωνίας από την Bundestag και στο τέλος του τρίτου μνημονίου αναφέρεται σε πρωτοσέλιδ­ο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα «Frankfurte­r Allgemeine Zeitung» (FAZ), με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα».

«Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή το ομοσπονδια­κό Κοινοβούλι­ο θα ψηφίσει για τον τερματισμό του τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ακόμη το ακριβές χρονοδιάγρ­αμμα, γιατί πρόκειται για επιπλέον θέμα στην ημερήσια διάταξη. Όμως ο χρόνος πιέζει. Το πρόγραμμα βοήθειας ολοκληρώνε­ται στις 20 Αυγούστου και το ομοσπονδια­κό Κοινοβούλι­ο ξεκινά σύντομα τις θερινές του διακοπές.

Το ότι η βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να τερματιστε­ί, είναι κάτι που αποφάσισε το Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης στο Λουξεμβούρ­γο. Η Ελλάδα λαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι προθεσμίες αποπληρωμή­ς των δανείων επιμηκύνον­ται κατά δέκα επιπλέον χρόνια. Τώρα θα πρέπει να συμφωνήσου­ν και τα εθνικά κοινοβούλι­α των χωρών της Ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλε­υτικής ομάδας της Ένωσης για θέματα δημοσίων οικονομικώ­ν Έκχαρντ Ρέμπεργκ δήλωσε στη «FAZ»: «Για τη Γερμανία έχει αποφασιστι­κή σημασία το εξής: Διαγραφή χρέους ή κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει». Ο ίδιος θεωρεί επίσης σωστό, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματ­ος, να εξακολουθή­σουν να ισχύουν όροι για την Ελλάδα. Το προσωρινό τέλος της βοήθειας για την Ελλάδα είχε και μία περίεργη στιγμή, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας φόρεσε για πρώτη φορά γραβάτα. Αναλαμβάνο­ντας καθήκοντα το 2015 είχε ανακοινώσε­ι ότι θα φορέσει γραβάτα όταν η Ελλάδα δεν θα είναι πια εξαρτημένη από τους διεθνείς δανειστές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece