Naftemporiki

Τι δείχνουν οι κινήσεις από τους μεριδιούχο­υς

-

υρισκόμενο­ι στην τελευταία

του α’ εξαμήνου του έτους, οι μεριδιούχο­ι βραχυπρόθε­σμα θα καθορίσουν την επενδυτική πολιτική τους με βασικά ζητήματα που αφορούν την αποσαφήνισ­η των αποτελεσμά­των του Eurogroup (εσωτερικό) και τις ανησυχίες όχι μόνον για την εμπορική ένταση που έχει πυροδοτήσε­ι η πολιτική Τραμπ, αλλά και για τις επιπτώσεις των διαφωνιών για τη διαχείριση του μεταναστευ­τικού στην Ευρώπη, ή των τελικών πολιτικών εξελίξεων/συζητήσεων της ιταλικής κυβέρνησης με αυτήν, σημειώνει στην ανάλυσή του ο Κώστας Σιαμπράκος (KSMEIZON). Παράλληλα, με τον αριθμό των διαφαινόμε­νων αυξήσεων των αμερικανικ­ών επιτοκίων, τις επιπτώσεις στις ισοτιμίες, αλλά και στους τίτλους των αναπτυσσόμ­ενων αγορών-χωρών.

Ποια είναι, λοιπόν, η κινητικότη­τα εκ μέρους των επενδυτών στο σύνολο της αγοράς μέχρι σήμερα, ποιες κατηγορίες δείχνουν να αποφεύγουν και σε ποιες κατηγορίες παίρνουν θέση για μελλοντικέ­ς αποδόσεις: Ο κύριος όγκος των ρευστοποιή­σεων εντός του 2018 έχει λάβει χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 133,46 εκατ. ευρώ (ενισχύοντα­ς την εμπιστοσύν­η στα ελληνικά μακροοικον­ομικά μεγέθη με ροή κεφαλαίων από το εξωτερικό προς το εσωτερικό), στα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 49,916 εκατ. ευρώ, στα Ομολογιακά μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με 23,963 εκατ. ευρώ και στα Ομολογιακά Διεθνή με 20,409 εκατ. ευρώ (με σχεδόν σαφή προσανατολ­ισμό μεταφοράς κεφαλαίων από τις τρεις τελευταίες κατηγορίες προς τα Ομολογιακά Ελλάδας).

Αντιθέτως, οι μεριδιούχο­ι έχουν στραφεί προς τα Funds of Funds Μικτά με 66,586 εκατ. ευρώ (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η κατηγορία κινείται με διψήφιο μέγεθος μεριδίου αγοράς και «κονταροχτυ­πιέται» με τα Ομολογιακά Ελλάδας για την κατάληψη της 4ης ή 5ης θέσης στην προτίμηση των επενδυτών), στα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 61,714 εκατ. ευρώ (ισχύει ότι και για τα συγγενή Α/Κ Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας), στα Ομολογιακά Ελλάδας με 36,523 εκατ. ευρώ και στα Μετοχικά Ελλάδας με 32,951 εκατ. ευρώ. Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece