Naftemporiki

«Ζητούμενο η επαναφορά πάνω από τις 790 μονάδες»

-

III «Η υπέρβαση της ζώνης των 775-780 μονάδων για τον γενικό δείκτη και σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματο­ς θα μπορούσε να δώσει ώθηση για το επίπεδο των 805 μονάδων, καθώς υπάρχει και το κατάλληλο υπόβαθρο από τον αυξημένο τζίρο συναλλαγών. Στην περίπτωση, όμως, που ο δείκτης “γεμίσει” καθοδικά το υπάρχον πρωινό ανοδικό “χάσμα” με κλείσιμο κάτω των 775 μονάδων, κάτι που τελικά συνέβη, τότε θα προκαλέσει έναν τόνο αμφιβολίας για το σενάριο ανόδου της επόμενης εβδομάδας. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, μετά και την επιτυχή διακράτηση της περιοχής στήριξης των 2.015 με 2.000 μονάδων, καλείται να δείξει τη διάθεση να δοκιμάσει τις αντοχές του πάνω στην αντίσταση των 2.060 μονάδων. Επίπεδο, όπου εάν τμηθεί επιτυχώς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το διαγραμματ­ικό όριο των 2.100 μονάδων», σχολιάζει ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος.

III με τον ίδιο, «θετική είναι η μέχρι τώρα ανοδική διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης του Μαΐου στον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI). Συνέχεια στην ανοδική έγερση δίνει ο τραπεζικός δείκτης, όσο λαμβάνει τιμές μέσα στο πεδίο διαγραμματ­ικής μάχης των 900 με 940 μονάδων. Ανοδική “δραπέτευση” από τις 940 μονάδες θα δώσει πόντους στο σκηνικό προσέγγιση­ς των 985 με 1.000 μονάδων».

III το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει: «Σε πρώτη φάση η αγορά χρειάζεται επαναφορά πάνω από τις 790 μονάδες τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαί­ο κλείσιμο, αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο ανοδικό momentum, κάνοντας προσπάθεια να συντηρήσει το επίπεδο

Σύμφωνα

Από την πλευρά του

των 756 μονάδων. Ήδη έχουμε κλείσει ένα τετράμηνο συσσώρευση­ς από το υψηλό του Φεβρουαρίο­υ, με το νέο που η αγορά περίμενε να μας βρίσκει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα από τα υψηλά έτους στις 895 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά έχει να περιμένει ως νέα τις καλύτερες αξιολογήσε­ις από τους ξένους οίκους ή την προκήρυξη εκλογών, μιας και είναι κάτι που θα αυξήσει τις προσδοκίες για την αλλαγή πολιτικής σε σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξή της. Οι στηρίξεις είναι σημαντικές στη ζώνη των 740-760 μονάδων, παρ’ όλα αυτά χρειάζεται επαναφορά σε επίπεδα με τον αριθμό 8 μπροστά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece