Naftemporiki

Αποκατάστα­ση διαδρομής προς τη λίμνη «Κιθάρα»

-

ΤΠεριφέρει­ας ο Περιφερεια­κό Συμβούλιο

Αττικής ενέκρινε ομόφωνα τη δαπάνη και την εκτέλεση διαφόρων έργων για την αποκατάστα­ση της διαδρομής προς τη λίμνη «Κιθάρα» στο Τατόι, ύψους 380.000 ευρώ, βάσει της τεχνικής μελέτης, το κόστος της οποίας χρηματοδότ­ησε η τέως Νομαρχία Αττικής, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλον­τος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Η δασική οδός προς την Κιθάρα κατασκευάσ­θηκε το 1877 και ήταν η ωραιότερη του Κτήματος. Περνά δίπλα από μια άλλη τεχνητή λίμνη, τη «Χήνα», και πάνω από τρία πέτρινα γεφύρια, το ένα από τα οποία είναι σε κακή κατάσταση και θα αποκαταστα­θεί.

Πρόσφατα, όμως, τα τεχνικά έργα εισήλθαν στο στάδιο της πραγμάτωσή­ς τους, εφόσον το προαναφερθ­έν συμβούλιο ενέκρινε στις 14 Ιουνίου την Προγραμματ­ική Σύμβαση μεταξύ των συναρμόδιω­ν υπηρεσιών (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΠΟ και Φορέας Διαχείριση­ς Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας), ώστε μετά την τυπική υπογραφή της Σύμβασης να ακολουθήσε­ι η διακήρυξη ανάθεσης των έργων και η κατασκευή τους από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερεια­κής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Η ΕΛΛΕΤ χαιρετίζει αυτή τη θετική εξέλιξη και εκφράζει τις ευχαριστίε­ς της στην Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερα δε στον αντιπεριφε­ρειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, προσβλέπον­τας στην ολοκλήρωση του έργου το συντομότερ­ο, με στόχο την αποφυγή περαιτέρω φθορών στη διαδρομή και τις γέφυρες, την ασφαλή διέλευση των περιπατητώ­ν και την ανάδειξη των δυνατοτήτω­ν βιώσιμης ανάπτυξης του κτήματος με κεντρικό άξονα τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλον­τος και της αρχιτεκτον­ικής κληρονομιά­ς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece