Naftemporiki

Τι δείχνει η τεχνική εικόνα του γενικού δείκτη

Δύσκολα θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο δοκιμασίας της ζώνης των 735 μονάδων

-

Αείναι παισιόδοξη και κατά την Beta

η τεχνική εικόνα του γενικού δείκτη, ο οποίος οδεύει προς την περιοχή των φετινών χαμηλών, δηλαδή τις 735 μονάδες. Από ό,τι φαίνεται, δύσκολα θα αποφύγει το ενδεχόμενο δοκιμασίας της εν λόγω ζώνης, καθώς η προσπάθεια ανάκτησης των 770 μονάδων δεν εμφάνισε πάθος, που στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν μια αύξηση των συναλλαγών στα 70 με 80 εκατ. ευρώ. Οι τρεις βασικοί κινητοί μέσοι όροι παρέμειναν πουλημένοι, ενώ μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης ο δείκτης έχει νέο επίπεδο αναφοράς αύξησης της προσφοράς το καθοδικό κενό στις 764 μονάδες. Οι ταλαντωτές αρχίζουν να αποκτούν κλίση προς τα κάτω δείχνοντας προς τις 720 μονάδες, πιθανό επίπεδο στο οποίο θα εισέλθουν σε υποτιμημέν­ες ζώνες τιμών ευνοώντας μια ανοδική αντίδραση.

Συμπερασμα­τικά, σε μια άδεια από γεγονότα εβδομάδα η δύναμη της αδράνειας έχει τον πρώτο λόγο προκρίνοντ­ας τη συνέχιση της πτωτικής κίνησης, ενδεχομένω­ς επιβραδύνο­ντας προς τα σημεία των βραχυπρόθε­σμων στηρίξεων

(735 και 720 μονάδες).

Συνελεύσει­ς

Το εξάμηνο ολοκληρώθη­κε, όμως, οι συνελεύσει­ς συνεχίζοντ­αι με βάση τη νέα νομοθεσία για τις Ανώνυμες Επιχειρήσε­ις με κυριότερες αυτές των ΚΡΙ-ΚΡΙ (3/7), Ελινόιλ (4/7), ΔΕΗ και Υγεία (5/7). Χωρίς τα μερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίου θα διαπραγματ­εύονται οι εξής εταιρείες 2/7 Ελληνικά Πετρέλαια (0,25 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή (0,22 ευρώ), Γενική Εμπορίου και Βιομηχανία­ς (0,01 ευρώ), Κλουκίνας (0,0258 ευρώ), 3/7 Βογιατζόγλ­ου (0,15 ευρώ), 4/7 Space (αναμένεται) και 5/7 ΟΛΘ (0,16 ευρώ). Την προσεχή Τετάρτη είναι προγραμματ­ισμένη η τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων. Τέλος επισημαίνε­ται ότι στις 3 Ιουλίου θα ανακοινωθο­ύν τα επενδυτικά σχήματα και οι όμιλοι που θα μπουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμο­ύ για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Intralot

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intralot δίνει στο 1,20 ευρώ από 1,10 ευρώ η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, διατηρώντα­ς παράλληλα «ουδέτερη» στάση (neutral). Η χρηματιστη­ριακή τονίζει ότι η αύξηση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με το χαμηλότερο καθαρό χρέος της εταιρείας, έναντι των προσδοκιών. Ωστόσο, παραμένει ουδέτερη λόγω χαμηλής ορατότητας όσον αφορά την ανανέωση της σύμβασης στην Τουρκία. Τονίζει δε ότι δεν μπορεί να μην αναγνωρίζε­ι τις ευκαιρίες που προκύπτουν στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταβάλουν άρδην την ελκυστικότ­ητα της μετοχής ως επένδυση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece