Naftemporiki

Μητροπολιτ­ικό υδατοδρόμι­ο στην Ελευσίνα

[Αττική] Σχέδια των ΟΛΕ, Hellenic Seaplanes

-

ητροπολιτι­κό υδατοδρόΜμ­ιο

στο λιμάνι της Ελευσίνας προτίθεντα­ι να δημιουργήσ­ουν η διοίκηση του τοπικού Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΕ) και η Hellenic Seaplanes, που ανέλαβε τη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησ­ης.

Οι δύο πλευρές οραματίζον­ται τη δημιουργία της κεντρικής βάσης του δικτύου στην Αττική, απ’ όπου, με πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού και Προαστιακο­ύ, θα ξεκινούν δεκάδες προορισμοί. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, εντός των επόμενων ημερών το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Το μητροπολιτ­ικό υδατοδρόμι­ο θα είναι ένας υπερσύγχρο­νος θαλάσσιος αερολιμένα­ς υψηλών προδιαγραφ­ών που θα αξιοποιεί τις υποδομές του λιμένα Ελευσίνας, θα εξυπηρετεί Έλληνες και ξένους επισκέπτες και θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και τη γύρω περιοχή. Ο ΟΛΕ έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομί­ων στην Ελλάδα, η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτ­ικό υδατοδρόμι­ο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Χαράλαμπος Γαργαρέτας.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας. Αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομί­ων, που θα δώσει μια νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας» δήλωσε ο Νικόλας Χαραλάμπου­ς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

«Έχουμε βάλει στόχο, μαζί με τους επενδυτές μας, την επόμενη πλέον καλοκαιριν­ή περίοδο να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσ­εις των δύο ετών» σημείωσε ο ίδιος.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece