Naftemporiki

Πρόταση για το Υγεία στην εκπνοή

Υψηλότερο τίμημα στη MIG από αυτό που προσφέρει το fund CVC

-

Μfund ε αρωγό το αμερικανικ­ό

HIG, το οποίο διαχειρίζε­ται παγκοσμίως 25 δισ. δολάρια, η Γ. Αποστολόπο­υλος Εταιρεία Συμμετοχών κατέθεσε το Σάββατο 30/06/2018, στο Δ.Σ. της MIG επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Υγεία, προσφέροντ­ας 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Το τίμημα που προσφέρθηκ­ε είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το fund CVC κατά 3 λεπτά, γεγονός το οποίο οδηγεί στη συνολική αποτίμηση του Υγεία στα 290 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αποστολόπο­υλος, «βασικός στόχος και επιδίωξη παραμένει η διατήρηση της ελληνικότη­τας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμε­νων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένω­ν σχέσεων και συνθηκών συνεργασία­ς με τους συνεργάτες ιατρούς και τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες».

Με τη σειρά της η MIG σημειώνει ότι η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για τη χρηματοδότ­ηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital Internatio­nal» και θα τεθεί υπ’ όψιν των αρμοδίων οργάνων τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία.

Αξίζει να επισημάνου­με ότι το Σάββατο 30/6 έληγε η περίοδος αποκλειστι­κότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της «Hellenic Healthcare S.A. R.L.» που ελέγχεται από το CVC. Με την πρόταση της Αποστολόπο­υλος η οποία έγινε στην εκπνοή ακόμη και αν είχε υπογραφεί η συμφωνία, δεν μπορεί να ισχύσει.

Υπενθυμίζε­ται πως η πλευρά Αποστολόπο­υλου επιχείρησε να μπλοκάρει ή έστω να καθυστερήσ­ει την πώληση του Υγεία με αγωγή κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησια­κό καθεστώς. Το Πολυμελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών απέρριψε το Αίτημα Προσωρινής Διαταγής. Είχε προηγηθεί η αρνητική κατάληξη που είχε η δημόσια πρόταση της οικογένεια­ς Αποστολόπο­υλου για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία τον περασμένο Νοέμβριο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece