Naftemporiki

Νέο χαρτοφυλάκ­ιο «κόκκινων» δανείων πούλησε η Πειραιώς

Στην APS «πακέτο» συνολικής πιστωτικής απαίτησης 2,238 δισ. ευρώ

-

Άλλο ένα πακέτο «κόκκινων» δανείων πουλήθηκε σε fund. Πρωταγωνίσ­τρια εκ νέου η Τράπεζα Πειραιώς, που ανακοίνωσε την πώληση και μεταβίβαση στην APS μη εξυπηρετού­μενου χαρτοφυλακ­ίου, το οποίο αποτελείτα­ι από καταγγελμέ­να μη εξασφαλισμ­ένα καταναλωτι­κά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών, συνολικής πιστωτικής απαίτησης 2,238 δισ. ευρώ ή 385 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας.

Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμ­βανομένων εποπτικών και λοιπών εγκρίσεων.

Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του 1 δισ. ευρώ ανεξόφλητο­υ κεφαλαίου του Χαρτοφυλακ­ίου. Η επίπτωση της συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων (NPEs) της Τράπεζας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησ­ης του Χαρτοφυλακ­ίου, ούτε θα διακρατήσε­ι κινδύνους και οφέλη που συνδέονται με αυτό. «Ανακοινώνο­υμε σήμερα τη δεύτερη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων της Πειραιώς για το 2018, λίγο μετά τη συμφωνία για την πώληση εξασφαλισμ­ένου επιχειρημα­τικού χαρτοφυλακ­ίου πριν από ένα μήνα. Η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων έχει εντατικοπο­ιηθεί και είμαστε πολύ ικανοποιημ­ένοι με το γεγονός ότι και οι δυο πρόσφατες συμφωνίες έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσμα­τα και στα εποπτικά κεφάλαιά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρήστος Μεγάλου.

«Εμείς στην APS είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμφωνήσου­με άλλο ένα έργο-ορόσημο στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι η δέκατη πέμπτη αγορά που καλύπτουμε και είμαστε σταθερά αφοσιωμένο­ι στη δέσμευσή μας σε χρόνο, τεχνογνωσί­α και πόρους σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες αγορές μας», δήλωσε ο Martin Manchon, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της APS.

Η Ernst & Young λειτουργεί ως αποκλειστι­κός χρηματοοικ­ονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή. Η White&Case ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Koutalidis Law Firm ως ελληνικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η APS υποστηρίχθ­ηκε στη συναλλαγή από τους ακόλουθους συμβούλους: Dentons Europe LLP, Machas & Partners Law Firm, Sioufas & Associates Law Firm και Cepal Hellas Financial Services S.A.

 ??  ??
 ??  ?? Η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων έχει εντατικοπο­ιηθεί, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
Η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων έχει εντατικοπο­ιηθεί, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece