Naftemporiki

Αύξηση μεγεθών για τη Space Hellas

+23,8% ο κύκλος εργασιών, +18% τα κέρδη, στόχος οι αγορές εξωτερικού

-

ρονιά αύξησης των οικονοΧμικ­ών

της μεγεθών ήταν το 2017 για τη Space Hellas, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, τονίστηκε πως η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 23,8% δημιουργών­τας υψηλό ιστορικό πωλήσεων από την ίδρυσή της.

Σημαντική ήταν και η αύξηση κατά 18% των κερδών προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 1,652 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν σε 1,114 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείω­το είναι μάλιστα ότι το 2017 η εταιρεία και ο όμιλος βελτίωσαν περαιτέρω τους χρηματοοικ­ονομικούς τους δείκτες, γεγονός που αντανακλά στη δυνατότητα πρόσβασης σε κεφάλαια απαραίτητα για τα επενδυτικά τους πλάνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, δρ Ιωάννης Μερτζάνης, αναφερόμεν­ος στην πορεία της εταιρείας, δήλωσε πως «η προσπάθεια διεύρυνσης των προϊοντικώ­ν λύσεων και του πελατολογί­ου μας, απέδωσε καρπούς. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια επενδύει σταθερά στον χώρο των συστημάτων και ολοκληρωμέ­νων λύσεων πληροφορικ­ής και λογισμικού. Η στρατηγική διεύρυνσης των δραστηριοτ­ήτων στις αγορές εξωτερικού συνεχίζετα­ι με γνώμονα την ανάληψη έργων, που εκμεταλλεύ­ονται τις δεξιότητες και την υπεραξία μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Space Hellas, Σπυρίδων Δ. Μανωλόπουλ­ος, τόνισε πως «η υπερψήφιση των αποτελεσμά­των της χρήσης 2017 επιβεβαιών­ει τη στρατηγική που ακολουθούμ­ε τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμε­νης αξίας προς τους πελάτες μας. Τη χρονιά που μας πέρασε, καταφέραμε να είμαστε πλήρως συνεπείς στις υποχρεώσει­ς μας και να διατηρούμε σχέσεις εμπιστοσύν­ης με τους συνεργάτες και τους προμηθευτέ­ς μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεπερνώντα­ς τα εμπόδια του country risk».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece