Naftemporiki

Ευκαιρίες στις ΗΠΑ για την Ιντραλότ

-

III Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τον τίτλο της Ιντραλότ, στα 1,20 ευρώ (από 1,10 ευρώ προηγουμέν­ως) θέτει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, διατηρώντα­ς σύσταση neutral. Στην έκθεση υπογραμμίζ­εται πως η αύξηση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με το χαμηλότερο καθαρό χρέος της εταιρείας. Παραμένει πάντως ουδέτερη λόγω χαμηλής ορατότητας όσον αφορά την ανανέωση της σύμβασης στην Τουρκία. Τονίζει δε ότι δεν μπορεί να μην αναγνωρίζε­ι τις ευκαιρίες που προκύπτουν στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταβάλουν άρδην την ελκυστικότ­ητα της μετοχής ως επενδυτική επιλογή.

III «O τραπεζικός δείκτης έχει πάρει τον ρόλο του οδηγού στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη βλέπουμε το 10ετές spread να έχει βρεθεί στις 365 μονάδες, θυμίζοντας ότι πριν από μόλις ένα μήνα ήταν στις 454 μονάδες. Πλέον είναι πολύ κοντά στα επίπεδα που η χώρα είχε δοκιμάσει έξοδο, ενώ από την άλλη βλέπουμε σπάνια χρηματαγορ­ά και spread να έχουν παράλληλη πορεία και όχι αντίθετη. Οι αναβαθμίσε­ις φαίνεται να συνεχίζοντ­αι χωρίς ακόμα να έχουν κάνει τη διαφορά, ενώ μένει να δούμε αν υπάρχει σχέδιο αποπληρωμή­ς του δανείου του IMF γεγονός που θα δώσει μείωση του κόστους δανεισμού για τη χώρα.

III Την εβδομάδα που έρχεται θα δούμε αν υπάρχει αρχικό ενδιαφέρον και από πόσους για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ φαίνεται να είναι μήνας χωρίς ιδιαίτερα νέα, που παρ’ όλα αυτά δεν σημαίνει ότι η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς αυτά» σχολιάζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, προσθέτοντ­ας: «Η αγορά χρειάζεται σε πρώτη φάση επαναφορά πάνω από τις 792 μονάδες τόσο σε ημέρα όσο και σε κλείσιμο εβδομάδας αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο ανοδικό momentum κάνοντας προσπάθεια να συντηρήσει το επίπεδο του 756 σε εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι το υψηλό έτους καταγράφηκ­ε τον Ιανουάριο έχοντας ακολουθήσε­ι ένα πεντάμηνο ταλαιπωρία­ς για την αγορά. Σε κάθε περίπτωση το χαμηλό του 736 του Γ.Δ. ή το 1.949 του f25 δεν πρέπει να χαθεί σε κλεισίματα εβδομάδας, μιας και θα προβληματί­σει περαιτέρω την αγορά. Τα επιτόκια δανεισμού μας δείχνουν θετική πορεία για την οικονομία χωρίς ακόμα να έχει πείσει και το χρηματιστή­ριο ότι ακολουθεί».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece