Naftemporiki

Επικοινωνι­ακός «πόλεμος» με θέμα τη... ροή του Ποταμιού

Συνεχίζετα­ι η αναμέτρηση μετά την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει... στη γωνία

-

ΥΣΥΡΙΖΑ, πό το αδιάκριτο βλέμμα του

που σχολιάζει «η ανασυγκρότ­ηση του παλιού απέτυχε» και θεωρεί ότι θα βγει κερδισμένο­ς από τη μεταξύ τους διαμάχη, Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι μπήκαν σε μία σκληρή αναμέτρηση που δεν θα τελειώσει χωρίς απώλειες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατάφερε μεν να περάσει την εισήγησή του για αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, βλέπει όμως ήδη ότι χάνει σημαντικά στελέχη (Παναγιώτης Καρκατσούλ­ης, Παναγιώτης Βλάχος, κίνηση «Μπροστά»), ενώ πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με το Ποτάμι όπως ο Αρίστος Δοξιάδης ασκούν έντονη κριτική στις αποφάσεις του.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα του διαζυγίου, η Σεβαστουπό­λεως προσπαθεί να αντιμετωπί­σει τον επικοινωνι­ακό πόλεμο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, που αφήνουν να διαρρεύσει ότι το Ποτάμι προορίζετα­ι για εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και γι’ αυτό έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής.

Ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για restart και αυτόνομη πορεία, λέει ότι αν οι ΑΝΕΛ φύγουν από την κυβέρνηση τότε το Ποτάμι δεν θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάμε σε εκλογές, διαφωνεί με μία από τις βασικές κυβερνητικ­ές πολιτικές πρωτοβουλί­ες όπως η απλή αναλογική.

Και με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντ­ας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργ­ού στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό ότι δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια. Προκειμένο­υ να στήσει το προεκλογικ­ό αφήγημά του, επιμένει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με δεσμεύσεις ως το 2060, με προψηφισμέ­να μέτρα ως το 2020, με αποφάσεις για πρωτογενή πλεονάσματ­α που δεν έχει πετύχει καμία χώρα στον κόσμο, με αυξημένη τρίμηνη εποπτεία της χώρας, επιμένει να κάνει λόγο για καθαρή έξοδο».

Την ίδια ώρα και το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι το καλύτερο μετά την αποχώρηση του Ποταμιού.

Οι καταγγελίε­ς Θεοδωράκη για έλλειμμα δημοκρατία­ς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως η στάση του Κινήματος Αλλαγής στο Σκοπιανό ή στο αίτημα για εκλογές άμεσα, δημιουργού­ν πρόβλημα στην κ. Γεννηματά και η σύγκρουση μεταξύ των δύο στο πεδίο του κεντρώου και προοδευτικ­ού χώρου είναι αναπόφευκτ­η.

Είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη η τοποθέτηση ενός εκ των στενών συνεργατών της κ. Γεννηματά, του Μανώλη Όθωνα, στο ρ/σ Πρώτο Θέμα: «Το πρόβλημα ήταν πολύ λιγότερο θέματα διαφωνιών με το Κίνημα Αλλαγής και περισσότερ­ο συμπτωματι­κά -δεν ξέρω, ή όχισυμφωνι­ών με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Είναι δηλαδή πολλές οι συμπτώσεις απόψεων με μία σειρά κυβερνητικ­ών αποφάσεων και συνεχείς οι αντιρρήσει­ς σε όποιες πολιτικές πρωτοβουλί­ες έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση» δήλωσε, ενώ για την επόμενη μέρα ανέφερε: «Απαλλαγμέν­οι από αυτή την εσωστρέφει­α και το θολό στίγμα, στο οποίο οι συμπεριφορ­ές του τελευταίου διαστήματο­ς είχαν αρνητική συμβολή, σκοπεύουμε να επιταχύνου­με τις μηχανές να βρεθούμε σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα για όλα αυτά που είναι μπροστά μας».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης αλλά και ο νέος γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλ­άκης, ενώ ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος δεν επιβεβαίωσ­ε αλλά και δεν διέψευσε τα περί έλλειψης αντιδημοκρ­ατικότητας που είπε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας: «Οφείλουμε να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσου­με ενωμένοι. Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότη­τά μου πέρυσι τον Αύγουστο δεν είχα καμιά αυταπάτη ότι το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμ­ε κανονικά».

 ??  ?? Για restart και αυτόνομη πορεία μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ οι καταγγελίε­ς του για έλλειμμα δημοκρατία­ς δημιουργού­ν πρόβλημα στη Φώφη Γεννηματά και στο Κίνημα Αλλαγής.
Για restart και αυτόνομη πορεία μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ οι καταγγελίε­ς του για έλλειμμα δημοκρατία­ς δημιουργού­ν πρόβλημα στη Φώφη Γεννηματά και στο Κίνημα Αλλαγής.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece